Suceava: Mădălina Scripcar: „Activitatea socială contează mult“ (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevă în clasa a X-a, adolescenta este preşedintele tinerilor de la Liceul „Dimitrie Cantemir“ şi voluntar activ la Clubul „Liderii Mileniului Trei“.

Are 16 ani şi învaţă la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir“. În acelaşi timp, îşi reprezintă colegii ca preşedinte al Consiliului Elevilor, este ambasador „Lume Bună“ şi voluntar la Clubul „Liderii Mileniului Trei“.

Pasionată de matematică încă din gimnaziu, când l-a avut ca profesor pe Gheorghe Leonte, dirigintele său, Mădălina a reuşit să înţeleagă tainele cifrelor. Ştie de pe acum ce vrea să facă după absolvirea liceului şi a studiilor superioare. „Îmi doresc să devin o femeie de afaceri. Mi-a plăcut încă de mică să fiu lider, să conduc şi nu să fiu pe locul al doilea. Mă gândesc să devin chiar şi preşedintele ţării“, ne-a spus Mădălina Scripcar.

Implicată în proiecte
Dacă la vârsta ei tinerii se distrează  prin cluburi sau chiulind de la şcoală, Mădălinei nu îi plac astfel de „distracţii“. „Nu trece 0 zi fără să mă gândesc la un proiect sau să nu lucrez la altul. După părerea mea, activitatea socială contează cel mai mult în liceu şi în facultate. Îmi place să mă implic şi îmi doresc să schimb lucrurile mai puţin bune“, spune Mădălina.

Împreună cu profesorii şi colegii, a organizat un târg caritabil de Crăciun, Balul îndrăgostiţilor de Dragobete, iar acum se gândeşte să pună în practică un alt proiect numit „Profesor pentru o zi“. Câştigătorul va afla cum este să fii director la „Dimitrie Cantemir“.

De asemenea, Mădălina îşi doreşte să înfiinţeze o revistă a liceului, dar şi o trupă de dans şi una de teatru. „Îmi doresc ca liceul meu să fie în frunte, să fie cunoscut pe plan naţional şi chiar internaţional deoarece are foarte mulţi tineri talentaţi care rămân în anonimat“, explică tânăra.

Drept dovadă, Mădălina Scripcar face parte şi din Parlamentul European al Tinerilor (EYP), unde a participat la un training în Bulgaria, iar acum se pregăteşte alături de alţi zece elevi şi de profesoarea Andra Dorneanu, pentru faza regională a unui proiect la nivel internaţional. Încă nu este hotărâtă ce facultate va urma, ceea ce ştie sigur este că îşi doreşte să studieze în străinătate.

Profil
Născută. 31 august 1994, Rădăuţi.
Studii. Este elevă în clasa a X-a la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir“, Suceava.
Familie. Are un frate mai mic, de 10 ani.

Întrebări şi răspunsuri
De ce vrei să studiezi în străinătate?
Cred că în străinătate se pune accentul mult mai mult pe practică decât se pune la noi. Nu îmi doresc să rămân acolo după ce îmi voi termina studiile. Vreau să mă întorc acasă şi să pun în practică ideile dobândite.
Să presupunem că ai reuşi să ajungi preşedintele ţării, care ar fi primul lucru pe care l-ai face în această calitate?
Dacă aş fi preşedinte, mi-aş alege prima dată o echipă plină de viaţă, cu iniţiativă, care să se implice. În primă fază aş cere repararea străzilor şi apoi aş face un program pentru reciclare din care oamenii să primească bani pentru fiecare sticlă sau PET reciclat, astfel încât să nu mai fie atât de multă mizerie.

Ce-i place
„Îmi place să dansez, să citesc, să călătoresc, să fac mişcare şi să fac fotografii“, spune eleva.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii răi, care mint şi de aceea îmi doresc să schimb în bine ceea ce alţii fac rău. Nu îmi mai place mâncarea de tip fast-food şi faptul că televiziunile promovează «pipiţele» şi nu tinerii olimpici sau oamenii de cultură“, a adăugat Mădălina.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite