Suceava: Locuitorii din Burdujeni vor un cartier mai curat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii se joacă în parcuri pline cu mizerie

Garduri verzi neîngrijite, trotuare nevopsite, munţi de gunoaie, tomberoane arhipline.

Aşa arată cartierul Burdujeni din Suceava, un loc unde trăiesc în jur de 30.000 de suceveni. Aceştia se plâng de felul în care arată cel mai mare cartier din municipiu şi dau vina pe firma de curăţenie deoarece un le iau gunoiul mai des.

”Ar trebui schimbată firma. Rosal-ul nu dă randament.A angajat toţi ţiganii care nu-şi îndeplinesc atribuţiile şi din acest motiv oraşul este catalogat ca fiind foarte murdar”, a spus Polocoşer Stejar, sticlar.

Alţii însă dau vina pe sărăcie şi pe faptul că oamenii un sunt civilizaţi şi un ştiu să-şi menţină curăţenia în propria “bătătură”.

“Este un cartier mărginaş, locuit de oameni săraci. Din acest motiv este atât de multă mizerie iar consiliul local nu are motive ca acest cartier să arate ca centrul oraşului”, spune Tiberiu Maruseac în vârstă de 30 de ani.

Ore peste program fără sporuri de ruşine 

Cu toate acestea, reprezentanţii firmei Rosal spun că pentru moment cererea este mare iar numărul de oameni insuficienţi.

“Cu toate acestea nu vom face angajări în viitorul apropiat. Avem câte doi oameni pe maşină, ne descurcăm aşa deocamdată”, a declarat Adrian Niculescu, directorul firmei de curăţenie.

Lucrătorii spun că fac şi câte trei curse în fiecare zonă pe zi iar uneori lucrează şi peste program, în condiţiile în care le-au scăzut salariile iar bonurile de masă, sporurile de ruşine şi sporurile de toxicitate le-au fost eliminate.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite