Suceava: Lipsa vechimii condamnă tinerii la şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care îşi caută un loc de muncă pot să urmeze cursuri de recalificare în cadrul AJOFM

Tinerii care sunt în căutarea unui loc de muncă se plâng că angajatorii cer experienţă în domeniu.”De la începutul anului am sunat la toate anunţurile din ziare şi mi-au spus că trebuie să am experienţă. Am avut surpriza să-mi zică un patron de firmă că nu angajează studenţi”, ne-a declarat Ancuţa Cojoga, studentă în anul II la Management, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.


Tinerii sunt îngrijoraţi că nu îşi vor găsi o slujbă nici după ce termină studiile.”Se cere experienţă în majoritatea job-urilor. O să ne fie foarte greu să ne angajăm după ce absolvim facultatea”, a spus Larisa Crainiciuc, studentă.


În prezent, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava sunt disponibile doar 115 locuri, iar pentru majoritatea angajatorii solicită vechime în muncă. „Fiind un excedent de forţă de muncă, angajatorii au ridicat cerinţele. Acum sunt căutate persoanele calificate”, a declarat Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava


Sucevenii care îşi caută un loc de muncă au posibilitatea să urmeze cursuri de recalificare în cadrul AJOFM, în meseriile de bucătar, casier, frizer, lucrător în comerţ, lucrător în structuri pentru construcţii, maseur, operator calculator sau ospătar. „De jumătate de an îmi caut un loc de muncă în domeniul vânzărilor şi peste tot mi-au cerut mai multă experienţă decât aveam. M-am gândit să mă reprofilez. M-am înscris pentru un curs de recalificare de coafeză. Dacă în alt mod nu se poate, o să lucrez pentru cei apropiaţi contra cost”, ne-a declarat Ramona Pascaru, suceveancă în vârstă de 32 de ani.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite