Suceava: Licitaţii cu dedicaţie la Protecţia Copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Tărnăuceanu, şeful instituţiei, riscă să fie demis după ce Auditul Consiliului Judeţean a găsit nereguli la achiziţii. Tărnăuceanu spune însă că nu e vinovat de nimic şi că nu cunoaşte motivele pentru care îşi va pierde fotoliul.

Florin Tărnăuceanu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC)Suceava şi alte două persoane care se ocupau de achiziţii publice vor fi demişi.

Pe numele unor şefi şi angajaţi ai instituţiei exisistă şi dosare penale după ce la un control intern s-au depistat achiziţii la suprapreţ şi licitaţii cu dedicaţie. În urmă cu un an, un fost angajat al direcţiei a depus plângeri penale împotriva directoarei adjuncte, Mona Săndulescu, şi a altor două persoane cu funcţii de conducere, iar cercetările sunt în curs.

Proceduri de achiziţii nerespectate

Vasile Ilie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, a confirmat că reprezentanţii direcţiei nu au repectat procedurile la achiziţiile publice.

„Corpul de Audit al Consiliului Judeţean a efectuat verificări la DGASPC şi a constatat că nu s-au respectat în totalitate achiziţiile publice“, a declarat Vasile Ilie. Vicepreşedintele CJ a adăugat că dosarul de control în care sunt prezentate toate neregurile a fost înaintat organelor de cercetare penală.

Florin Tărnăuceanu spune că a fost anunţat duminică de preşedintele CJ că va fi înlocuit din funcţie, că nu ştie exact care sunt motivele, dar că se va supune deciziei.

„Nu mă simt vizat în niciun fel. Eu nu ştiu exact despre ce este vorba, nu s-a făcut niciun prejudiciu. Probabil că îşi doresc un alt management. Din punctul meu de vedere nu am nici o problemă cu asta“, ne-a spus Florin Tărnăuceanu.

„Până la mine, alte persoane verificau actele“

Şeful DGASPC a mai explicat că achiziţiile publice au fost făcute de serviciul Plăţi şi că este vorba de nişte proceduri care nu au fost respectate. „Până să ajungă la mine, actele treceau pe la mai multe  persoane care trebuiau să le verifice“, a completat directorul. Florin Tărnăuceanu va fi schimbat din funcţie în următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Suceava.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie există un dosar penal pe numele a trei persoane de la DGASPC pentru abuz în serviciu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite