Suceava: Liceeni de la şcolile particulare au plătit taxă pentru a putea da azi bacul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici cei care dau pentru a treia oară probele nu au scăpat de taxa de 225 de lei. Peste 7.000 de absolvenţi au ieşit acum o oră de la proba scrisă de limba şi literatura română.

Elevii care au învăţat până în ultimul an de liceu la şcoli particulare sunt nevoiţi să plătească o taxă de 225 de lei pentru a putea susţine bacul.

Acest lucru nu este acceptat de către părinţii care şi aşa au cheltuit mulţi bani cu copiii lor până acum. Deoarece nu au învăţat la o şcoală de stat, aceştia plătesc pentru a da examenul naţional.

"Este prea mult 200 de lei, părin'ii care nu îşi permit ce fac?", spune unul dintre părinţii care au plătit taxa.

Cadrele didactice însă nu sunt de aceeaşi părere. "Dacă au avut bani să-şi ţină copilul la o şcoală particulară, unde costurile le întrec de câteva ori pe cele de la o şcoală normală, atunci vor avea bani şi pentru taxă, dacă vor ca studiile lor să fie recunoscute de Minister", spune unul dintre cadrele didactice prezente astăzi la probă.

Nici "corijenţii" la bac nu au scăpat de această taxă. Cei care dau acum a treia oară probele plătesc aceeaşi sumă, indiferent dacă au învăţat la stat ori privat.

A doua probă scrisă se va susţine pe 30 iunie  la matematică sau istorie iar a treia probă scrisă va avea loc pe 1 iulie la disciplina de profil. Primele rezultate se vor afla pe data de 3 iulie.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite