Suceava: Liceele care se bat pe elevii cu note mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii din clasele a VIII-a vor intra la licee în funcţie de notele obţinute la şcoală
Elevii din clasele a VIII-a vor intra la licee în funcţie de notele obţinute la şcoală

La liceele de elită se intră cu medii de minim 9. Admiterea computerizată este programată pe 12 iulie.

Copiii care termină clasa a VIII-a s-au apucat de calcule pentru a vedea la ce licee au şanse de admitere. În funcţie de mediile anilor de studiu, ei pot opta fie pentru licee de renume, fie pentru unităţi şcolare unde ştacheta poate coborî şi sub media 5.

Elevii cu cele mai mari note se orientează spre colegiile „Petru Rareş“ şi „Ştefan cel Mare“, unde se adună, în general, performerii gimnaziului din municipiul Suceava.
Căutate pentru un învăţământ de calitate sunt şi colegiile „Mihai Eminescu“ (Suceava), „Dragoş Vodă“ (Câmpulung Moldovenesc), „Mihai Băcescu“ şi „Nicu Gane“ (Fălticeni) şi Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă“ din Siret.

9,74, cea mai mică medie de admitere la licee de top
Fiind vorba despre o admitere bazată pe repartizarea computerizată, în funcţie de medii şi de opţiunile exprimate de elevi, reprezentanţii liceelor nu au cum să impună pretenţii la admitere, aşa cum se întâmpla, de exemplu, în urmă cu zece ani.

„Avem cele mai mari medii la admitere pentru că este vorba despre concurenţă între candidaţi. Se înscriu la noi elevi cu medii foarte mari şi sunt admişi cei mai buni“, a precizat Daniela Dungeanu, directorul Colegiului Naţional „Petru Rareş“. 

Admiterea la Colegiul „Petru Rareş“ este cea mai dificilă din municipiu. De exemplu, anul trecut, cea mai mică medie de admitere la specializarea matematică-informatică bilingv engleză a fost 9,74. La matematică-informatică bilingv germană-engleză ultima medie a fost 9,65, iar la ştiinte naturale ultimul admis a avut 9,53.

Listă cu medii de admitere
La Colegiul „Ştefan cel Mare“ ultima medie de admitere la ştiinţe sociale a fost 8,80 şi 8,36 la matematică-informatică. La Colegiul „Mihai Eminescu“ au fost admişi candidaţi cu medii peste 8,5 la matematică-informatică şi peste 8,65 la ştiinţe sociale. Deşi ocupă o poziţie fruntaşă în preferinţele elevilor, anul trecut, la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir“ au fost acceptaţi candidaţi cu media 7,64 la specializarea comerţ şi 7,26 la economic. 

Constantin Mărgineanu, directorul Şcolii Generale „Ion Creangă“ Suceava, a spus că cei mai mulţi elevi de ai săi se orientează şi sunt şi admişi la „«Petru Rareş», «Ştefan cel Mare», Economic şi Pedagogic, iar restul optează pentru Colegiul Alimentar pentru că au şansa să se angajeze dacă nu prind un loc la facultate.  

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite