Suceava: Laborator de informatică devastat de elevi de 12 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calculatoarele cu care era dotat laboratorul de informatică a Şcolii Generale din satul Clit, comuna Arbore, au fost lăsate fără componentele principale, chiar de către elevii şcolii.

Poliţiştii suceveni investighează nu mai puţin de 12 elevi din clasele a şaptea şi a opta, care în zilele de 24 şi 25 mai, în timp ce nu se efectuau ore în respectivul laborator, au desfăcut carcasele calculatoarelor, din interiorul cărora au furat 16 hard disk-uri de 80 GB, un hard disk de 250 GB, toate plăcile de memorie şi zece cabluri de conectare de tip SATA.

Primarul comunei Arbore, Ionel Hrincescu, a declarat că laboratorul a fost dotat în toamna anului 2008 cu 16 calculatoare însă şcoala neavând un profesor de specialitate, acestea nu au fost folosite niciodată.  „Pentru noi este interesat faptul că aceşti copii au luat piesele componente deşi ei nu au fost instruiţi să folosească un computer“, ne-a declarat Ionel Hrincescu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspector Gabriel Panţiru, a declarat că autorii furtului sunt elevi ai şcolii din satul Clit, cu vârste între 12 şi 14 ani, care nu pot fi traşi la răspundere din punct de vedere penal. „Din întreaga cantitate de componente sustrase s-a reuşit recuperarea a 9 hard disku-ri de 80 GB şi a celui de 250 GB“, a adăugat Gabriel Panţiru.

Poliţiştii suceveni continuă cercetările în vederea recuperării celorlalte componente, despre care se bănuieşte că au fost vândute de către elevi iar de la faţa locului au fost ridicate fragmente de urme papilare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite