Suceava: La primele ore ale dimineţii pompierii au stins două incendii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost nevoie de patru autospeciale pentru a stinge focurile iscate în locuinţele a doi suceveni.

Traian C. din comuna Mănăstirea Humorului a fost pe punctul de a rămane fără casă, iar Ioan M. din Neagra Şarului fără afacere.

Acestuia din urmă i-a luat foc magazinul pe care îl administra în localitate iar din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui boler electric lăsat sub presiune.

Incendiul a izbucnit la ora 5.00 şi a fost lichidat astăzi dimineţă la ora 8.00 iar pompierii din Vatra Dornei au reuşit să salveze o parte din structura clădirii, locuinţa şi anexele gospodăreşti.

"În cazul celui de-al doilea incendiu, din cauza oreai matinale incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere.

La sosirea pompierilor ardeau adăpostul de păsări şi şura, acoperişul casei de locuit, magazia de lemne, peretele exterior şi acoperişul bucătăriei de vară, existând pericolul de propagare la un atelier de tâmplărie şi o locuinţă învecinată", a declarat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Situaţiilor de Urgenţă, Suceava.

Focul a distrus acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de 120 mp, adăpostul de animale şi şura pe o suprafaţă de 120 mp, magazia de lemne pe o suprafaţă de 100 mp, peretele şi acoperişul bucătăriei de vară pe o suprafaţă de 30 mp şi circa 3 tone de fân.

S-au degradat pereţii şi planşeul casei. În incendiu au pierit 6 vaci, 1 cal şi 10 păsări, pompierii reuşind să salveze din calea flăcărilor câinele gospodarului şi 4 păsări.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric, din cauza unui conductor electric defect. Din fericire nu s-au înregistrat victime omeneşti în nici una dintre localităţi.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite