Suceava: La Moara Dracului creşte floarea de colţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regiunile bucovinene protejate de lege ascund specii rare de plante şi animale, unele pe cale de dispariţie.

Cea mai vizitată dintre rezervaţiile geologice este „Cheia Moara Dracului“, unde cresc nestingherite urechelniţa, smeoaia, clopoţeii, vulturica, feriguţa, floarea de colţ şi usturoiul sălbatec. „Moara Dracului are o faună bogată şi variată de la urs, râs, căprioară şi până la cerb, altă specie periclitată“, precizează Mărioara Ciutacu, inginer botanist. Dintre rezervaţiile forestiere, cele mai deosebite sunt: codrul multisecular de la Slătioara, pădurea de pe masivul Giumalău, pădurea de la Zamostea, Tinovul Mare de la Poiana Stampei şi Şaru Dornei.

Vineţelele, unice în lume
„Rezervaţia cea mai apropiată de Suceava este la 9 kilometri şi constă în Fâneţele de la Ponoare, din comuna Bosanci. Aici avem plante pe care nu le găsim în altă parte, cum ar fi: ruscuţa de primăvară, bulbuci şi dediţei. Mai avem o rezervaţie în comuna Moara, se cheamă Rezervaţia de la Frumoasa, unde întâlnim flori care nu se află nici măcar în Ponoare, vineţelele“, adaugă inginerul. Alte rezervaţii floristice sunt „Strugurele ursului“ de la Benea, complexul de nuferi din Salcea şi Fâneţele de pe Rarău.


Ultima destinaţie este cea mai căutată deoarece aici puteţi întâlni Pietrele Doamnei, Piatra Şoimului şi Piatra Zambrului, trei monumente ale naturii sculptate de ape în calcar. Pentru toate aceste excursii aveţi nevoie obligatoriu de un ghid turistic, pe care îl puteţi găsi prin satele din împrejurimi sau puteţi apela la unul profesionist, contracost. Persoanele care doresc să vadă animale cu adevărat deosebite pot vizita pădurea de la Pătrăuţi, unde trăieşte o adevărată colonie de cerbi, sau pădurea de la Mihoveni, prin care mişună fazanii.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite