Suceava: Jandarmeria suceveană a aniversat ieri 160 de ani de existenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Jandarmeriei atrag atenţia sucevenilor că apelurile efectuate de aceştia la 112 a crescut de cinci ori în primul tremestrul al anului 2010, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În cadrul unor manifestări prilejuite cu aniversarea a 160 de ani de existenţă, Inspectoratul de Jandarmi Suceava a organizat ieri o festivitate în care au făcut demonstraţii de forţă şi de intervenţie, dar au prezentat şi raportul activităţilor pentru primul semestru din acest an.

Îngrijorător pentru suceveni este faptul că apelurile la 112 la care au fost nevoiţi jandarmii să răspundă în acest trimestru a crescut de cinci ori. „În primul trimestru, jandarmii au participat, independent sau în cooperare cu lucrători ai altor instituţii, la un număr de 574 intervenţii ca urmare a apelurilor primite prin «Serviciul Naţional Unic Pentru Apeluri de Urgenţă 112», faţă de 115 intervenţii în aceeaşi perioadă a anului trecut, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice”, a declarat Eugen Şalar, şeful Jandarmeriei.

Tot în cadrul acestor menifestări, aceştia au mai prezentat efectivele care vor asigura paza şi buna desfăşurare a evenimentelor din Noaptea Învierii. „În fiecare zi a Sărbătorilor Pascale, un efectiv de 180 de jandarmi în patrule mixte vor asigura liniştea cetăţenilor”, a mai spus Şalar. În cadrul manifestărilor de ieri au participat şi câţiva zeci de elevi de la şcolile generale din judeţ, care au luat parte la Ziua Porţilor Deschise.

Aproximativ 40 de jandarmi au simulat diferite scenarii de luptă, atac terorist, jaf armat şi tulburarea liniştii publice. De asemenea Inspectoraul de Jandarmi Suceava a organizat şi Cupa Presei La Tir 2010 pentru jurnaliştii suceveni care s-au întrecut în iscusinţă la ţintele din poligonul din Mihoveni.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite