Suceava: Izmenele şi căciulile poliţiştilor, distruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a scăpa de vechiturile din depozit, oamenii legii au avut nevoie de sute de documente şi aprobări de la Bucureşti. Bunurile materiale puteau fi transferate gratuit oricărei instituţii din subordinea statului sau bisericilor, însă nimeni nu a fost interesat de ele.

Sute de articole din uniformele de serviciu din evidenţele Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, vechi de zeci de ani, au primit undă verde pentru a fi distruse. Ca să se ajungă în acest stadiu, a fost nevoie de sute de documente şi aprobări tocmai de la Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Este vorba despre sute de căciuli, căşti, şepci, izmene şi port bastoane care nu au fost folosite niciodată. Unele zac de trei decenii în depozitele IPJ Suceava. Într-o primă etapă, lista cu bunurile materiale scoase din uz a fost publicată pe site-ul Poliţiei, pentru a putea fi transmise gratuit către alte instituţii publice sau unităţi de cult.

Indispensabili şi căşti metalice din 1980

Nimeni nu s-a arătat interesat de acestea în termenul de 30 de zile impus de procedură, astfel că accesoriile din uniforma de serviciu a poliţiştilor vor fi distruse în cel mai scurt timp.

„S-a făcut un anunţ public la începutul lunii ianuarie prin care bunurile puteau fi transferate gratuit celorlalte structuri MAI. Nimeni nu le-a vrut şi urmează să fie casate, adică vor fi tăiate, secţionate, astfel încât să-şi piardă forma iniţială“, ne-a spus inspectorul Dănuţ Boacă, din cadrul Serviciului Logistică al IPJ Suceava. Printre vechiturile de care IPJ Suceava vrea să scape se numără 296 de căşti metalice fără emblemă şi 200 de indispensabili pânză rufărie nealbită, toate din anul 1980, 172 de port bastoane din 1984, 493 şepci cu emblemă  frunze de stejar şi 46 de căciuli de blană naturală cu emblemă frunze de stejar din 2006.

Ţinute în depozit de birocraţie

Toate bunurile materiale enumerate mai sus sunt nefolosite, zăcând în toţi aceşti ani în depozitul IPJ, însă nu se ştie de ce nu au fost redistribuite când încă erau în uz altor unităţi ale MAI, care poate ar fi avut nevoie de ele.

„În perioadele respective erau alte norme. Nu ştiu care a fost procedura şi de ce au rămas bunurile în depozit. Toate operaţiunile se desfăşoară în baza unor inventarieri, care durează destul de mult pentru că trebuie întocmite mai multe acte“, a precizat Dănuţ Boacă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite