Suceava: Îşi scot buletinul printre şobolani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sucevenii care-şi scot buletinul stau înghesuiţi într-o mică sală de aşteptare
Sucevenii care-şi scot buletinul stau înghesuiţi într-o mică sală de aşteptare

Clădirea în care funcţionează Evidenţa Populaţiei n-a mai fost modernizată de 40 de ani şi peste tot miroase a şoareci. Reprezentanţii Primăriei spun că au găsit un spaţiu modern, unde să-i mute pe angajaţii instituţiei.

Vechea clădire în care funcţionează Biroul de Evidenţă a Persoanelor din Suceava riscă să se dărâme în orice clipă. Aceasta are pereţii crăpaţi, birourile sunt mici, iar sala de aşteptare seamănă cu o sală de clasă.

„Este foarte greu de suportat mirosul de şoarece. De câte ori am venit cu copiii ca să-şi facă buletin am stat în picioare, nu sunt decât două bănci şi o masă. Oamenii stau şi pe masă când îi dor picioarele, iar condiţiile sunt sub orice critică. Nu ştiu cum pot lucra oamenii aştia aici“, a spus Toader Ciumandru, sudor.

Nouă angajaţi la 220.000 de suceveni

Funcţionarii cei mai vechi spun că Evidenţa Populaţiei funcţionează în această clădire din anii ’70 şi că de atunci nu s-a mai investit nimic în ea. „Am 55 de ani, iar pe vremea când mi-am făcut eu buletinul la 14 ani, tot aici am venit. În clădirea asta a fost organizare de şantier, apoi dormitoare pentru muncitori, iar înainte să fie mutată aici Evidenţa Populaţiei a fost cantină“, povesteşte Radu Moroşan, funcţionar la Evidenţa Persoanelor. Conducerea instituţiei caută soluţii împreună cu Primăria pentru a găsi un alt spaţiu, atât pentru funcţionari cât şi pentru sucevenii care vin cu probleme la ei.

„Noi avem nouă angajaţi care deservesc 220.000 de persoane. Este mult de muncă şi trebuie să avem condiţii bune de lucru. Deja am început demersurile pentru mutare. Am fost la mall să văd spaţiul şi rămâne de văzut dacă ne vom muta acolo“, a declarat Maricel Caba, comisar şef la Biroul de Evidenţă a Persoanelor Suceava.

Birouri noi la mall

Deoarece clădirea este a Poliţiei, reprezentanţii Primăriei spun că n-au avut cum să investească niciun leu aici. Totuşi, ei spun că au găsit o soluţie pentru a oferi condiţii decente de lucru angajaţilor. Există posibilitatea ca din 2011, Biroul de Evidenţă a Persoanelor să se mute la mall-ul de pe Calea Unirii, într-un spaţiu modern, cu toate utilităţile.

„Am vorbit cu cei de la mall şi ne pun la dispoziţie un spaţiu gratuit, începând de anul viitor. Sperăm ca de la 1 ianuarie, Serviciul de Evidenţă a Populaţiei să se mute acolo. Pe 16 decembrie voi propune un proiect în şedinţa de Consiliu Local pentru a se lua o hotărâre în acest sens“, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite