Suceava: Îşi riscă viaţa în Israel pentru 2.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paul Craiu (44 de ani) nu vrea să-şi părăseascăjob-ul chiar dacă poate muri, deoarece are acasă o familie de întreţinut.

Bărbatul ne-a povestit cum lucrează la mii de kilometri depărtare de casă. „De când au început atentatele era să mor de două ori. Războiul nu este al nostru, însă putem cădea victime în orice secundă. În Israel, dacă mergi pe stradă şi te faci că arunci o pungă, eşti împuşcat pe loc. Dai impresia că eşti terorist şi vrei să plasezi o bombă“, ne-a povestit telefonic bărbatul.

„Am văzut picioare şi mâini peste tot“

Acesta a mai spus că aproape toţi civilii au arme pe sub haine şi că trebuie să mergi mereu cu capul în pământ. „Dacă i se pare cuiva că te uiţi la femeia lui, eşti un om mort“, a mai adăugat acesta.  Ultima dată când şi-a pus viaţa în pericol a explodat o bombă într-o staţie de autobuz, la câţiva metri de el. Vorbea la telefon cu soţia în acel moment.

„Am văzut picioare şi mâini peste tot. Altă dată am fost să beau o bere într-un local cu alţi colegi, iar după ce am plecat, acesta a sărit în aer. Noi am aflat abia când am ajuns în casă şi am deschis televizorul“, îşi aminteşte cu oroare Paul. Salariul lui este de 2.000 de dolari lunar. În construcţii se câştigă cel mai bine în această perioadă deoarece se reconstruieşte tot ce s-a dărâmat în explozii.

Îşi întreţine familia

„Am lucrat şi ca instalator, electrician, am muncit şi la o fermă de găini, iar în timpul liber măturam şi într-o sinagogă, pentru bani de mâncare“, îşi aminteşte bărbatul. Acasă are doi copii, pe care i-a ţinut la şcoală, şi spune că nu se gândeşte încă la întoarcere deoarece la vârsta lui crede că nu-l mai angajează nimeni în ţară. În Israel lucrează pe şantier cu bărbaţi  din China, Rusia, Basarabia şi Columbia.

Acum se află în Tel Aviv şi lucrează de dimineaţa până seara. El a plecat cu contract de muncă, dar numeroşi suceveni lucrează în Israel fără forme legale, au precizat reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite