Suceava: Îşi distrug maşinile în şantierele din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat s-a chinuit ore întregi până a reuşit să-şi scoată Sharan-ul din groapa plină cu noroi şi spune că este decis să dea municipalitatea în judecată.

Tot mai mulţi suceveni au de suferit din cauza lucrărilor la reţelele de canalizare şi termoficare. Aceştia se văd nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru reparaţiile la propriile maşini, după ce au fost „înghiţite“ de şanţuri.

Chiar dacă au terminat săpăturile şi au închis şantierele, fostele tranşee , camuflate cu câteva lopeţi de pământ, se surpă după câteva minute de ploaie. Victime ale lucrărilor de mântuială au fost sucevenii de pe strada Măgurei, pe Obcini, unde un sucevean abia şi-a scos maşina dintr-un şanţ din parcare.

Primăria dă vina pe ploaie

„Am încercat să o scot, am rupt şi un cric, iar astăzi dimineaţă am chemat ajutoare. Mi-am distrus pragurile.Am înţeles că nu-i pot da în judecată pentru lucrare deoarece încă nu s-a terminat contractul, dar îi pot da pentru că nu au îngrădit şi nu au pus semnalizatoare“, a declarat Nelu Todireanu, suceveanul păţit.

În aceeaşi situaţie se mai aflau încă şase maşini parcate dincolo de şanţul prăbuşit peste noapte, însă autorităţile spun că nu e vina nimănui.

„Nimeni n-a putut intui că va veni ploaia şi va surpa şanţul. Îi înţeleg pe suceveni că sunt supăraţi, şi-au parcat şi ei maşinile unde au văzut liber. Echipele de muncitori trebuie să lase spaţiile aşa cum le-au găsit până pe data de 31 decembrie 2010, când expiră contractul“, a declarat Viorel Seredenciuc, viceprimarul Sucevei.

Firma de construcţii, ultima trasă la răspundere

Prin urmare, firma care s-a ocupat de lucrări nu poate fi trasă la răspundere pentru lucrarea proastă anul acesta, ci doar pentru faptul că zona de lucru nu a fost semnalizată.

Cu toate acestea, locuitorii din zonă spun că aceştia finalizaseră lucrările săptămâna trecută, prin urmare nu mai trebuiau luate măsuri de îngrădire. Cei care vor să dea Primăria în judecată o pot face doar prin intermediul firmei de asigurări auto.

„În astfel de cazuri, şoferul trebuie să se adreseze societăţii de asigurări, iar aceasta poate da în judecată Primăria. Noi facem demersuri în instanţă şi dăm în judecată firma care s-a ocupat de lucrări. Mai avem două procese din cauza unor gropi“, a adăugat viceprimarul.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite