Suceava: Investiţia în şcoli, lăsată în gard de Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcolile din municipiu vor rămâne nerenovate în această vară

Şcolile din municipiu nu vor mai fi renovate, nici măcar reparate pe ici pe colo cu bani din bugetul local.

Primăria a decis încetarea oricărei lucrări pentru că nu mai sunt fonduri iar banii de pe hârtie nu sunt egali niciodată cu cei din buzunar.

Lungu a recomandat directorilor de şcoli să se întindă doar cât îi ţine plapuma şi să nu cheltuie nejustificat fondul pe care îi au la dispoziţie anul acesta.

“O să intervenim numai în situaţii urgente de reparaţii, când se dărâmă ceva. Asta nu înseamnă că nu o să mai avem var pentru şcoli în septembrie, o să avem, însă nu ne permitem să face alte investiţii deoarece execuţia bugetară este mai mică decât cea de anul trecut”, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.

O singură lucrare rămâne în picioare

Cea mai norocoasă şcoală rămâne Colegiul Ştefan cel Mare, unde Primăria va continua să bage bani în sala de sport, care arată în momentul de faţă ca o groapă uriaşă.

Pentru acest proiect s-au alocat 250 de mii de lei, iar finalizarea este stabilită în toamnă, când liceul împlineşte 50 de ani de la înfiinţare.

“Nu putem să ne face de ruşine, este o problemă naţională, aceasta este singura investiţie care trebuie dusă până la capăt indiferent de condiţii” a mărturisit primarul.

Reprezentanţilor şcolilor care doreau fonduri pentru renovările de vară, deoarece şcolile sunt vechi ori nu au mai fost renovate de ani buni, li s-a închis gura cu promisiunea că lucrările doar se amână.  

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite