Suceava: Însurătoarea, posibilă doar în zilele lucrătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea Civilă va fi închisă în weekend, pentru că şefii Primăriei spun că nu-şi permit să-i plătească suplimentar pe angajaţi. Tinerii suceveni îşi pot uni destinele doar în zilele de luni până vineri, deoarece Primăria nu-şi mai permite să-i plătească pe ofiţerii Stării Civile pentru munca de la sfârşitul săptămânii.

„Am eliminat oficierea nunţilor în weekend, dar şi pe acelea care erau făcute în locurile cerute de miri în schimbul taxei de 400 de lei. Trebuia să ne încadrăm într-un număr de taxe la începutul anului“, a explicat Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei.

Unii spun că din cauza măsurilor de austeritate se va pierde o tradiţie importantă. „Până acum mirii făceau căsătoria civilă şi după aceea plecau la biserică şi apoi la local. Se va pierde astfel tradiţia şi se vor cheltui bani în plus“, crede Marius Eugen, un tânăr care şi-a pus recent pirostriile.
Cei mai necăjiţi sunt tinerii care plănuiesc să-şi unească destinele şi care-şi văd socotelile încurcate.

Nunţi mai complicate

Ei trebuie să se pregătească de două ori acum, o dată pentru ceremonia civilă şi o dată pentru cea religioasă, pentru că nu mai pot să „împuşte“ doi iepuri dintr-un foc. „Am venit din Spania cu viitorul meu soţ să facem nunta şi am aflat cu stupoare că trebuie să ne căsătorim într-o zi de lucru. Mă întreb câţi invitaţi o să-mi vină la nuntă având în vedere că foarte mulţi prieteni de-ai noştri lucrează“, spune temătoare Adriana Pascaru, viitoare mireasă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite