Suceava: Inaugurarea pârtiei de ski din Gura Humorului a fost amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile ridicate au dat peste cap planurile unui proiect în care s-au investit peste 10 milioane de euro
Temperaturile ridicate au dat peste cap planurile unui proiect în care s-au investit peste 10 milioane de euro

Temperaturile ridicate din ultimele zile, precum şi prognoza meteorologilor pentru perioada imediat următoare au dus la amânarea deschiderii oficiale a unuia dintre cele mai mari şi frumoase proiecte ale judeţului din ultimii 10 ani.  

Evenimentul programat pentru prima zi a Crăciunului a fost practic imposibil de realizat din cauza temperaturilor cu mult peste 0 grade.Conducerea oraşului staţiune spune că la aceste temperaturi, chiar şi folosirea tunurilor de zăpadă devine inutilă.

Primarul localităţii, Marius Ursaciuc, spune că încă nu ştie exact data pentru care a fost amânată deschiderea, dar speră ca în câteva zile temperaturile să reintre în normalul perioadei şi să permită folosirea echipamentelor de pe noua pârtie a judeţului.

Pârtia de la Gura Humorului este cea mai modernă pârtie din judeţul Suceava, cu o lungime totală de 1.478 metri şi o diferenţă de nivel de 283 m. Pârtia dispune de un sistem nou de transport cu telescaunul, 5 tunuri de zăpadă, o maşină de bătătorit omătul, iar la baza acesteia a fost construită o parcare cu 360 de locuri pentru autoturisme şi zece locuri pentru autocare.

Pe lângă toate acestea proiectul POPAS, din cadrul căruia face parte şi noua pârtie, a însemnat şi amenajarea parcului din zona Ariniş, loc unde turiştii vor beneficia de trei terenuri de sport, o piscină în aer liber şi una acoperită şi un bazin de înot pentru copii.

Conform celor declarate de primarul Marius Ursaciuc valoarea totală a proiectului este de 10,5 milioane de euro, din care aproximativ 5 milioane de euro sunt fonduri europene, 1,66 milioane de euro sunt fonduri de la bugetul de stat, iar 3,88 milioane de euro sunt fonduri proprii ale Primăriei Gura Humorului. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite