Suceava: În premieră, scafandri pentru intervenţiile sub apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scafandrii suceveni vor micşora timpul de intervenţie în cazul unor catastrofe
Scafandrii suceveni vor micşora timpul de intervenţie în cazul unor catastrofe

Începând din această săptămână, operaţiunile riscante sub apă vor fi efectuate de personal avizat din cadrul ISU

În cazul unor inundaţii ori accidente pe apă, echipele de salvare din Suceva vor avea cum să intervină pentru a salva vieţile oamenilor de la înec.

În cadrul Inspectoratului Situaţiilor de Urgenţă (I.S.U.) s-a format un nou compartiment, de scafandri, care vor putea să facă scufundări la adâncimi mari.

“Un om d ela noi a fost timp de două săptămâni la Centrul de antrenament al scafandrilor de intervenţie din cadrul I.S.U. Dobrogea. Au fost 14 scafandri în total care au executat scufundări reale, atât pe timp de zi cât şi de noapte, cu misiuni de căutare”, a declarat Ban Baltaru, purtătorul de cuvânt al I.S.U. Suceava.

Prin urmare, echipele de intervenţie din cadrul Inspectoratului vor avea personal profesionist, pregătit să salveze vieţeile oamenilor în orice situaţie şi mediu, foc, apă, accidente rutiere şi explozii ale unor bombe.

„Ideea înfiinţării acestui centru este benefică deoarece la unele situaţii de urgenţă a necesitat intervenţia  scafandrilor, care au fost chemaţi în sprijin din alte inspectorate. Acum timpul de răspuns la aceste intervenţii se va micşora şi se va putea interveni, în misiuni subacvatice, pentru salvarea vieţilor omeneşti. Ne bucurăm de acest fapt pentru că putem fi instruiţi de către instructori profesionişti şi putem face schimb de experienţă cu mai mulţi colegi din diferite zone ale ţării”, a explicat plt. Endre Ştefan Benedek, scafandru de intervenţie în cadrul Inspectoratului Situaţiilor de Urgenţă, Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite