Suceava: Hoţii dau iama la capacele de canal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pericol pe străzile din oraşul Suceava. Tot mai multe guri de canal au fost lăsate fără capace de hoţi care s-au reprofilat.

Pericolul de accidente îi pândeşte la orice pas pe locuitorii din oraş. Capacele de canalizare şi cele de la scurgerile apelor pluviale au fost luate la rând de hoţi, mai ales în Burdujeni Sat de unde s-au furat 16 numai de pe o stradă. Oamenii din  zonă se tem că oricând există pericolul să cadă într-un canal lăsat descoperit.

”Cei care au furat capacele de la canale sunt inconştienţi. Pentru noi cei care stăm în această zonă există oricând pericolul să cădem într-o gaură”, a spus Nicoleta Florişteanu, locuitor în Burdujeni sat.

Fiind conştienţi de adevăratul pericol la care se expun locuitorii din zonele în care s-au furat aceste capace, reprezentanţii primăriei încearcă să ia măsuri pentru a combate aceste acţiuni.

„Am vorbit cu firmele care colecţionează fier să ne anunţe să-i putem prinde pe cei care fură capacele de canal şi grătarele de scurgere.Vom încerca să facem patrule mixte cu jandarmi şi poliţişti comunitari pentru a evita furturile”, a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Acesta spune că din cauza disponibilizărilor care s-au făcut în rândul poliţiştilor comunitari  a rămas foarte puţin personal care să facă patrulare. Suceava este un oraş destul de mare, cu foarte multe cartiere mărginaşe, şi în prezent nu sunt suficinţi oameni care să acopere toate zonele.

”Din cei 100 de poliţişti comunitari care sunt în prezent angajaţi la primărie, doar 30 fac patrulare”, a declarat primarul oraşului. Reprezentanţii primăriei spun că aceia care fură capace de canalizare sunt inconştienţi şi că vor fi traşi la răspundere.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite