Suceava: Hoţi din case de vacanţe prinşi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă cele trei televizoare LCD şi două plasme, hoţii au mai furat şi un calorifer electric, un cuptor cu microunde şi mai multe sticle de băuturi alcoolice, valoarea prejudiciilor fiind de 12.000 lei.

Ieri dimineaţă, în jurul orei 8.30, Dănuţa Z., de 48 ani din municipiul Vatra Dornei a anunţat Poliţia depre faptul că mai mulţi hoţi i-ar fi spart pensiunea de pe raza comunei Dorna Arini. Hoţii i-au furat o plasmă TV, un calorifer electric, un cuptor cu microunde şi sticle de băuturi alcoolice, valoarea prejudiciului fiind de 5.000 lei.

În timpul verificărilor, poliţiştii oraşului Gura Humorului i-au prins în incinta unui centru de plasament din Gura Humorului, pe Manuel O. de 18 ani din comuna Păltinoasa, Alexandru B. de 18 ani din comuna Valea Moldovei şi Ionuţ M. de 19 ani din oraşul Frasin, care aduseseră o combină muzicală, dublu radiocasetofon şi două boxe detaşabile, o plasmă TV şi o sticlă cu vodcă.

„Din cercetări s-a stabilit că bunurile provin din furtul comis pe raza comunei Dorna Arini. De asemenea s-a stabilit că cei trei au fost ajutaţi în comiterea faptei de către Eduard L. de 22 ani din municipiul Vatra Dornei, prin conducerea la locul faptei şi tăinuirea celorlalte bunuri furate în noaptea precedentă, astfel, întreg prejudiciul fiind recuperat”, a explicat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Poliţiştii au extins cercetările şi în alte dosare cu autori necunoscuţi din evidenţă, cu acelaşi mod de operare, şi au stabilit că cei patru sunt şi autorii unui furt de la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut. Atunci hoţii au furat tot dintr-o casă de vacanţă trei televizoate LCD şi o plasmă în valoare de 7.000 lei.

„Plasma a fost recuperată de la o persoană din comuna Păltinoasa căreia i-a fost vândută de suspecţi, urmând ca celelalte bunuri sustrase să fie recuperate ulterior. În urma consultării cu procurorul de caz s-a stabilit că cercetările vor continua cu suspecţii în stare de libertate, urmând să se dispună procedural”, a mai explicat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite