Suceava: Gură de canal astupată de edili în bătaie de joc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Cerb arată pavelele cu care s-a acoperit gura de canal
Gheorghe Cerb arată pavelele cu care s-a acoperit gura de canal

Aceasta ar fi trebuit să fie desfundată pentru ca surplusul de apă colectat de pe stradă să aibă unde să se verse. Sucevenii care locuiesc în cartierul Zamca sunt convinşi că la primul dezgheţ vor „înota“ pe stradă sau trotuar.

 Locuitorii din mai multe blocuri de pe strada Narciselor, din cartierul Zamca, s-au trezit fără singurul canal de colectare a apei din zonă. Acesta a fost acoperit cu pavele în cursul zilei de marţi, deşi aici trebuiau făcute lucrări pentru desfundarea gurii de colectare şi pentru acoperirea acesteia cu un grătar, tocmai ca surplusul de apă să aibă unde să se verse. 

„Apa se adună în mijlocul străzii şi acolo rămâne“


„Cred că au văzut canalul şi s-au gândit că e mai uşor să-l astupe de tot. În general, lucrările sunt făcute prost. Restul de canale de pe Zamca sunt înfundate, iar când plouă, apa se adună în mijlocul străzii şi acolo române. Când trec maşinile e jale“, a spus Gheorghe Cerb, vânzător la un magazin din zonă.


Locuitorii se tem că la primul dezgheţ vor trebui să iasă din bloc cu cizme de cauciuc deoarece apa nu va mai avea unde să se scurgă şi va inunda zona. „Aici era un canal de colectare care aduna toată apa de pe stradă, dar s-a înfundat cu timpul. În loc să-l desfunde, cei de la Primărie l-au acoperit. Vrem să vină o comisie la faţa locului să vadă ce lucrări de mântuială s-au făcut“, a spus Ioan Stolnici, locatar pe Zamca.


Sucevenii mai spun că acea gură de canal se înfunda des şi că, în timp, se tranformase într-o groapă uriaşă, care îi îngrozea pe conducătorii auto care treceau prin zonă. „Canalul devenise o groapă şi era un pericol pentru şoferi. Cu toate acestea, colecta toată apa din zonă. Trebuia făcut ca lumea. Au pus pavele în patru culori, parcă şi-au bătut joc înadins. E ca un mozaic în mijlocul străzii“, a spus şi Mioara Crăciun, localnică. Reprezentanţii Primăriei spun că nu ştiu de această problemă şi că ei nu au fost puşi la curent cu nicio lucrare de acest gen în cartierul Zamca.


„O fi fost o firmă privată“


„Eu am întrebat pe toată lumea care este în subordinea mea. Nu au făcut nicio lucrare acolo în ultimul timp, poate a fost o firmă privată“, a declarat Viorel Seredenciuc, viceprimarul Suceavei. Cu toate acestea, locatarii îşi amintesc exact ziua şi numărul maşinii cu care au venit lucrătorii „profesionişti“. „Era marţi, pe 14 decembrie. M-am dus la ei şi m-am certat. Le-am cerut autorizaţia şi nu mi-au arătat-o. Era un inginer cu musteaţă şi erau cu  maşina cu numărul 11 DDP, de la Primărie“, a precizat în final Ioan Stolnici.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite