Suceava: Groapă de 4 metri în mijlocul drumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoseaua a fost stricată în urma lucrărilor de canalizare ISPA, care au stagnat apoi din cauza unui proces cu un localnic.

Imensa groapă se află pe calea Burdujeni, iar locuitorii din zonă spun că traficul este dat peste cap de cel puţin jumătate de an. În plus, poziţia acesteia pune în pericol viaţa şoferilor deoarece imediat după groapă urmează o curbă la stânga care duce într-o intersecţie, iar vizibilitatea este redusă.

„Această stradă a fost asfaltată acum doi ani şi uitaţi în ce hal arată. Nu înţeleg de ce nu au lucrat cum trebuie. Firma este cea vinovată“, a spus Marian Popovici, localnic. Afectate de groapa care trebuie ocolită, sunt şi autobuzele. La orele de vârf, circulaţia se sugrumă pe această rută, iar mijloacele de transport în comun au întârzieri din cauza faptului că trebuie să dea prioritate maşinilor care vin din sens opus.

A refuzat să fie spartă strada în faţa casei
„Parcurg acest traseu de zeci de ori pe zi. M-am săturat  de această situaţie. Pentru cine nu cunoaşte traseul, noaptea este foarte periculos. Un  şofer poate cădea oricând în această groapă, avariindu-şi grav maşina“, ne-a declarat Alexandru Andrieş, şofer pe autobuz.

Situaţia a pornit de la un localnic, susţine viceprimarul Sucevei, care nu a fost de acord să se spargă strada în preajma casei sale şi a dat în judecată firma care se ocupa cu lucrările de canalizare. Drept urmare, pe durata procesului au fost „îngheţate“ lucrările, iar groapa a fost încercuită cu gărduleţe metalice. „Aici a fost o problemă juridică. Dar am câştigat, iar groapa urmează să fie acoperită din fonduri europene“, a declarat Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei. Edilul nu a putu preciza cât vor costa lucrările de refacere a străzii, dar a promis că vor începe în curând. Între timp, buruienile cresc în voie în groapă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite