Suceava: Grigore Leşe va cânta pentru suceveni săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 25-27 iunie va avea loc la Muzeul Satului Bucovinean cea de-a treia ediţie a Festivalului “Tarafuri şi Fanfare”.

Sucevenii care îndrăgesc muzica folclorică autentică vor avea ocazia, săptămâna viitoare, să o asculte live la Muzeul Satului Bucovinean. 20 de formaţii de lăutari din toată ţara împreună cu Grigore Leşe vor concerta în faţa sucevenilor în cadrul Festivalului “Tarafuri şi Fanfare”.

“Primele două ediţii au avut loc la Bucureşti, la Muzeul Satului, a treia ediţie la Sibiu, iar ediţia din acest an am reuşit să o aducem la Suceava. Va fi ascultată muzică autentică, artiştii având vârste de peste 60-70 de ani, ce au avut legătură cu perioada interbelică. Este din păcate un festival de criză, deoarece am fost obligaţi să renunţăm la 5 formaţii, patru din cauza crizei, iar a cincea deoarece a decedat conducătorul grupului”, a declarat Emil Ursu, directorul Complexului Muzeal Bucovina.

Sucevenii care vor dori să îi asculte pe  lăutari vor scoate din buzunar 6 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii, reprezentând preţul biletului de intrare la muzeu. 36.000 lei costă întreg festivalul, din care 10.000 lei sunt alocaţi de primăria Suceava, restul fiind din autofinanţare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite