Suceava: Gard forjat pentru Curtea Domnească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ruinele din centrul oraşului vor fi delimitate cu un gard nou care va costa 54.000 de lei. Primăria a alocat banii necesari pentru împrejmuirea fostei Curţi Domneşti. Gardul va fi construit din piatră şi fier forjat pe partea dinspre Calea Unirii, după modelul celui care împrejmuieşte Biserica Domniţelor, iar pe celelalte laturi, acesta va fi din plasă.

Edilii au luat această decizie din cauza aspectului inestetic pe care-l au tablele care delimitează de ani buni zona ruinelor. „Dorim să salubrizăm zona centrală şi să înlocuim gardul actual pentru a schimba faţa Cuţii Domneşti, care este ca o pată pe obrazul Sucevei de ani de zile. Am avut trei firme care au participat la licitaţii şi am ales-o pe cea mai convenabilă“, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.


Primăria încearcă practic să pună capăt unui lung şir de „bâlbe“. În urmă cu câţiva ani, edilii au angajat o firmă să dezgroape ruinele Curţii Domneşti, însă din lipsă de fonduri lucrările au fost abandonate şi delimitate cu panouri din tablă.


„E bine că schimbă gardul, că e oribil, zici că e o fortăreaţă, nu vestigii istorice, numai că au ales prost momentul. Acum când oamenii nu mai au de lucru şi când străzile sunt bombardate de gropi, ei schimbă gardul“, ne-a spus nemulţumit Valentin Sofronie, şofer. Curtea Domnească este considerată a fi prima mare reşedinţă a domnitorilor Moldovei, din perioada domniei lui Petru I Muşat, şi este o emblemă pentru Suceava, alături de Cetatea de Scaun.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite