Suceava: Gabriel Conache - Rugbyul l-a dus în toată Europa (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul a moştenit pasiunea pentru sportul cu balonul oval din familie. A particpat la campionate mondiale, iar acum echipele din ţară se bat pentru el.

Gabriel Conache este un tânăr sportiv care a îmbrăţişat rugbyul încă din copilărie. Deşi a cochetat şi cu fotbalul, balonul oval a câştigat teren, mai ales că este un sport de familie. „Tatăl meu este cel care mi-a pus pentru prima oară mingea ovală în mâini“, îşi aminteşte tânărul. 


Avându-l ca model pe tatăl său, jucător şi antrenor de rugby, Gabriel a început să participe la competiţii şi turnee de pregătire încă de la vârsta de nouă ani. „Eram un copil, dar aveam un vis: să fiu cel puţin la fel de bun ca tata, chiar dacă acest lucru însemna să muncesc mult şi să mă antrenez“, povesteşte tânărul.

Visul a început să prindă contur, iar la 15 ani sportivul a fost remarcat şi cooptat în lotul naţional de juniori, unde a uimit prin tehnicile sale şi a salvat partide ce păreau a fi pierdute. Chiar dacă este un sport dur, care l-a făcut să sufere numeroase accidentări, Gabriel s-a ambiţionat să arate că nu-i stă nimic în cale.

Împreună cu echipa de la Liceul cu Program Sportiv Suceava a participat în 2006 la Minicampionatul Mondial din Anglia. Deşi nu a fost printre primii, Gabriel a căpătat experienţă şi a avut ocazia de a juca alături de echipe puternice din lume.

„Am luat bătaie de la Ţara Galilor şi de la Portugalia, dar am fost mândri când am reuşit să-i batem pe americani“, povesteşte tânărul.În 2007, echipa sa a reuşit performanţa ca la Campionatul Naţional, desfăşurat la Bucureşti, să ocupe poziţia a doua, loc ce le-a asigurat o nouă participare la Minicampionatul Mondial din Anglia.

„Am fost considerat omul meciului“
În acelaşi an a jucat în cadrul Turneului Internaţional de Rugby pe plajă, desfăşurat în Franţa, unde a ocupat locul II, prima poziţie revenindu-i ţării gazdă. În 2008 a urmat Campionatul European, desfăşurat în Franţa, terminat cu locul IV. „Nu am reuşit să ocupăm un loc mai bun, dar i-am uimit pe toţi când i-am bătut pe italieni, care aveau o echipă puternică şi bine pregătită. Am fost considerat chiar omul meciului, reuşind să aduc 22 de puncte“, povesteşte Gabriel. Tot în acest an a participat la Cupa Mării Negre din Georgia, unde a înfrânt echipele Rusiei şi Ucrainei, dar au luat bătaie de la georgieni şi s-au întors în Suceava cu medalia de argint.

Anul 2009 l-a găsit pe locul IV la Campionatul Mondial de la Moscova, iar evoluţia lui a atras numeroase oferte din partea echipelor de rugby din ţară. A fost „curtat“ de Farul Constanţa, CSM Bucureşti, Baia Mare, dar echipa din Arad a fost cea care i-a câştigat interesul. Anul acesta, deşi a fost convocat de lotul naţional de seniori, el a preferat să-şi termine studiile şi să-şi dea examenul de Bacalaureat.

Profil
Născut. 24 ianuarie 1991 în Turda, judeţul Cluj.
Studii. Elev la Liceul cu Program Sportiv din Suceava.
Familie. Mai are doi fraţi.

Întrebări şi răspunsuri
Ce planuri de viitor ai?
Marele meu vis este de a ajunge cel puţin campion naţional, dar şi de a juca alături de fraţii mei, care sunt pasionaţi şi practică acest sport.
Cine ţi-a marcat evoluţia sportivă?
Un om deosebit care şi-a pus amprenta în viaţa mea sportivă este domnul antrenor Dumitru Livadaru, care mi-a arătat toate tehnicile sale. Acestea îmi sunt de un real folos deoarece şi dumnealui a jucat pe acelaşi post  în echipă ca şi mine, acela de mijlocaş de deschidere.

Ce-i place
Îi place să viziteze locuri noi, iar sportul pe care-l practică i-a oferit şansa de a se plimba în toată Europa. Îi place să vizioneze filme, în top fiind comediile, să asculte muzică împreună cu prietenii. Adoră prăjiturile şi cartofii prăjiţi.

Ce nu-i place
Nu-i place fotbalul, deşi a jucat în copilărie. Nu suportă faptul că fotbalul este pe primul loc la finanţare. Tânărul consideră că cei care dau bani ar trebui să ştie că mai sunt şi alte sporturi care aduc rezultate chiar mai bune. Urăşte pisicile pentru
că sunt parşive.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite