Suceava: Fuste şi blugi de "firmă", confiscate la vamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marfa urma să fie vândută pe piaţa suceveană
Marfa urma să fie vândută pe piaţa suceveană

Poliţiştii de frontieră  şi lucrătorii vamali din  Siret au depistat  într-un autocamion  ce era condus de un cetăţean ucrainean, bunuri contrafăcute în valoare de peste 14.000 lei.

Contrabanda cu ţigări şi cafea nu este îndeajuns pentru ucrainenii afacerişti care trec graniţa cu margă ilegală.

Aceştia sunt prinşi de vameşi şi cu cantităţi uriaşe de textile, în special blugi care imită firmele cunoscute. Ultimele prosuse de acest gen au fost confiscate luni, 1 martie la vama Siret.

Cetăteanul ucrainean Petro I., în vârsta de 40 de ani, transporta  produse textile în valoare de 14.000 în România cu scopul de a le vinde pe piaţa locală.

"În urma efectuarii controlului asupra mărfii din  autocamion,  poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au descoperit că şoferul transporta produse textile contrafăcute ( pantaloni si  bluze marca „ Armani” şi „Adidas”). Bunurile contrafăcute  în valoare de 14.361 lei, au fost ridicate  de către organele vamale în vederea expertizării", a declarat Ilie Sereţan Poroch, purtătorul de cuvânt ai Poliţiei de Frontieră.

Poliţiştii de frontiera i-au întocmit şoferului acte premergătoare  pentru săvârşirea infracţiunii  de punere în circulatie, fără drept, a unor produse purtând o marca înregistrata şi care prejudiciază pe titularul marcii înregistrate. Actele ce au fost înaintate Parchetului de pe lânga  Tribunalul Suceava, în vederea dispunerii masurilor legale.
     

Cu o zi înaintea acestei capturi, un alt cetăţean ucrainean a fost prins la frontieră cu produse textile ,pantaloni  si bluze sport marca „ Adidas”  si pantaloni jeans de diferite marci, în valoare de peste 19.000 le, toată marfa fiind contrafăcută.


Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite