Suceava: Fostul şef al Şcolii de Jandarmi Fălticeni s-a stins din viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colonelul Gheorghe Bujor
Colonelul Gheorghe Bujor

Colonelul în rezervă Gheorghe Bujor a murit vineri, la 60 de ani, iar mâine va fi condus pe ultimul drum.

După o carieră de peste 34 de ani, colonelul în rezervă Gheorghe Bujor, fostul şef la Şcolii de Jandarmi Fălticeni s-a stins în cursul zilei de vineri.

“În aceste momente grele, comanda unităţii şi întregul colectiv este alături de familia îndurerată şi îi invită pe toţi cei care l-au cunoscut să îl conducă pe ultimul drum. Cortegiul funerar va pleca mâine, 14 decembrie, începând cu ora 12.00 de la Biserica <Adormirea Maicii Domnului> din Fălticeni spre Cimitirul <Ţarna Mare>”, a spus lt. Irina Ipate, purtătorul de cuvânt al Şcolii de Jandarmi Fălticeni.

În anul 1976 a absolvit Şcoala de Ofiţeri a Ministerului de Interne, iar în anul 1979 a fost admis la Academia Militară, secţia arme întrunite, pe care a absolvit-o în anul 1981.

După terminarea Academiei Militare a fost mutat la Comandamentul Trupelor de Securitate ocupând funcţia de ofiţer cu pregătirea de luptă până în anul 1990, când, datorită rezultatelor obţinute şi a aptitudinilor sale a fost promovat şi numit şef de stat major la Brigada 16 Jandarmi Bacău.

A îndeplinit cu rezultate foarte bune funcţia de şef de stat major la Brigada 16 Jandarmi Bacău până la data de 1 mai 1993, când a fost numit comandat al Centrului de Instrucţie Jandarmi Fălticeni, unitatea de la care a plecat şi care l-a format ca ofiţer.

A trecut în rezervă la data de 30 septembrie 2004, atunci când starea de sănătate nu i-a mai permis să-şi continue activitatea. A fost decorat cu medalia Meritul militar clasa I în anul 1996.

Colonelul Gheorghe Bujor s-a născut la data de 11 octombrie 1950 în localitatea Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani,  era căsătorit şi are doi copii.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite