Suceava: Stăpânul pittbulilor care au atacat o femeie în Liteni are trei dosare penale din cauza câinilor (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Onorel Apetrechioaiei, de 43 de ani, proprietarul câinilor care au ucis un bătrân în luna ianuarie şi au atacat-o pe Maria Neamţu, de 33 de ani, din oraşul Liteni, luni după-amiază, are probleme mai vechi cu legea.

Ora 19.50: Poliţiştii din Liteni împreună cu edilul şef al oraşului se văd neputincioşi în faţa pericolului care le ameninţă comuna. Legea nu le permit acestora să intre pe proprietatea lui Onorel Apetrichoaei pentru a-i prinde câinii şi pentru a-i preda unor autorităţi care să se ocupe de ei. "Am avut nenumărate plângeri verbale din partea cetăţenilor împotriva acestui individ şi a câinilor lui, însă eu nu pot emite o hotărâre de consiliu local care să fie mai presus de legea care protejează aceste animale", a declarata Onisii Tomiţă, primarul oraşului Liteni.

Ora 17.20: Poliţiştii au făcut astăzi o vizită la casa lui Onorel Apetrechioaiei. Oamenii legii l-au găsit pe Vasile Apetrechioaiei, tatăl bărbatului plecat în Italia în urmă cu aproape trei luni. Bărbatul îi pusese în ţarc pe cei şase câini care păzesc iazul din spatele casei. Luciul de apă nu este împrejmuit cu gard, iar Vasile Apetrechioaiei (65 de ani) spune că animalele care au atacat-o pe Maria Neamţu au rupt lanţul cu care erau legaţi pe marginea iazului.

El a primit un avertisment de la poliţişti, prin care este obligat să-i ţină închişi pe pittbuli, câini din categoria raselor periculoase. „Peste două zile vom veni să vedem dacă s-au luat măsuri. În acelaşi timp am dechis dosar penal pe numele proprietarului, care este cercetat pentru vătămare corporală cu urmări grave", a declarat Ioan Vizeteu, şeful Postului de Poliţie din Liteni.

Ora 17.00 Bărbatul are deja trei dosare penale din cauza celor şase pittbuli pe care îi are. Cu primul dosar, în care este cercetat pentru vătămare corporală, s-a ales în 14 septembrie 2009, când animalele au muşcat o femeie.

Al doilea dosar penal, pentru omor din culpă, I s-a întocmit pe 2 ianaurie 2010, când câinii săi au ucis un bătrân de 71 de ani. Acum două zile, Onorel Apetrechioaiei, care a plecat în Italia imediat după incidentul din ianuarie, s-a ales cu al treilea dosar penal, pentru vătămare corporală cu urmări deosebit de grave, după ce doi dintre pittbuli au atacat-o pe Maria Neamţu, de 33 de ani, din Liteni.

Ora 13.00 Maria Neamţu, de 33 de ani, este internată la Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean  „Sf. Ioan cel Nou“. Medicii spun că starea femeii este stabilă, dar pot apărea complicaţii. „Femeia a ajuns în stare gravă la noi, avea plăgi muşcate la nivelul mâinilor, toracelui şi picioarelor. După ce a fost echilibrată s-a intervenit chirurgical şi a fost internată la secţia de Reanimare”, a explicat dr. Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Medicii mai spun că femeia a avut noroc că s-a aruncat în iazul pe lângă care trecea pentru a scăpa de  fiarele ce o înconjurau şi astfel nu a avut o hemoragie foarte puternică. „Noi sperăm să fie bine. Deocamdată merge bine tratamentul. Femeia are foarte multe plăgi, însă nu putem fi siguri că e în afara oricărui pericol deoarece unele plăgi sunt infectate. Atât timp cât nu face febră este bine, oricum va avea nevoie de încă două-trei săptămâni pentru recuperare”, susţine dr. Dorin Stănescu, şeful secţiei de Reanimare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite