Suceava: Femeia-liliac „îşi ia zborul“ din Centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statuia va fi mutată în Piaţa Steagurilor, lângă CJ, pentru că au început lucrările de amenajare a parcării subterane.

Alături de „Bucovina Înaripată“ va fi dus în altă parte şi monumentul lui Petru Muşat. „Bucovina Înaripată va fi mutată în Piaţa Steagurilor deoarece aici există suficient spaţiu pentru depunerea de coroane de Ziua Eroilor sau pentru organizarea ceremoniilor oficiale. Statuia lui Petru Muşat va fi mutată într-un parc, cel mai probabil în Areni“, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.

„Bucovina Înaripată“, un monument înalt de 8,5 metri şi poreclit „Femeia-liliac“ din cauza aspectului, i-a costat pe suceveni 100.000 de euro. Banii au fost alocaţi din bugetul local. Piaţa Steagurilor, unde va fi dusă, se află în apropierea Consiliului Judeţean. La fel va păţi şi statuia lui Petru Muşat, adusă în Centru în luna aprilie, în locul celebrului ou gigant. Sculptura a costat 6.000 de euro şi va fi mutată în parcul din Areni, la ieşirea spre Fălticeni.

Petru Muşat va  sta printre buruieni
Parcul Areni nu este amenajat de ani de zile, iar în mijloc se mai află o statuie, a unui discobol. O parte din statuie este ruptă, iar reprezentanţii Primăriei spun că în viitorul apropiat vor renova parcul. Pentru moment, sucevenii nu văd unde ar putea încăpea şi Petru Muşat deoarece nu  este loc liber.

„Parcul este mic. Avem nişte bănci, iar la stradă este toboganul pentru copii. Unde vor să pună încă o statuie? Aici nu sunt flori, nu sunt aranjamente, e mereu năpădit de buruieni“, a spus  Cosmina Voichiţa, confecţioneră. Sucevenii spun că s-au cheltuit bani aiurea cu statuile atâta vreme cât edilii pregăteau parcarea subterană de cel puţin un an.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite