Suceava: Fără apă caldă în cartierele din Centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii care locuiesc pe strada Mihai Viteazu îşi încălzesc apa la aragaz, situaţie care va dura până săptămâna viitoare. 

Furnizarea apei calde, care a fost oprită toată vara, a fost reluată pe 6 septembrie, mai puţin pe strada Mihai Viteazu. Firma care se ocupă cu montarea ţevilor a întârziat punerea acestora în funcţiune, spre disperarea locuitorilor din zonă.

„Sunt nişte puturoşi muncitorii de la firma asta. Au adus o firmă tocmai din Iaşi, de parcă aici nu găseau cu cine să lucreze mai repede şi uite cum avem noi de suferit“, ne-a declarat Ioan Papuc, economist.

La fel ca el mai sunt alte câteva sute de locuitori care trebuie să-şi încălzească în continuare apa la aragaz. „Lucrările de pe strada Mihai Viteazu nu au fost finalizate din cauză că au apărut probleme la reţea. Sperăm ca până la sfârşitul săptămânii să se rezolve, iar de săptămâna viitoare să aibă şi ei apă caldă“, a declarat Ioan Lungu, primarul oraşului.

„Facem duş cu ibricul“

Întârzierea nu va rămâne nesancţionată. „Firma care s-a ocupat de aceste lucrări va fi penalizată conform sancţiunilor din contract. Să sperăm că lucrurile vor reveni la normal şi că locuitorii din zonă vor avea apă de săptămâna viitoare. Muncitorii aveau termen până pe 1 septembrie să termine lucrarea la reţeaua de termoficare“, a declarat Viorel Seredenciuc, viceprimarul oraşului.

Potrivit aceleaşi surse, muncitorii ar fi întârziat cu lucrarea deoarece firma constructoare n-a găsit suficienţi oameni pentru terminarea mai rapidă a lucrărilor.

În timp ce muncitorii au găsit scuze pentru întârzierea lor, oamenii se descurcă cum pot în casă. „Încă nu avem apă caldă şi este foarte greu. Încălzim zilnic zeci de oale ca să avem cum spăla rufe sau să facem duş cu ibricul“, a spus Dumitru Mihoc, pensionar.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite