Suceava: Fac rând să-şi achite restanţele la Sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre cei care stau la coadă se numără şi persoane care au primit somaţii la sfârşitul anului 2010 prin care erau anunţaţi că au restanţe.

Aproximativ 600 de persoane au venit în primele trei zile lucrătoare ale acestui an la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru a-şi plăti contribuţiile. Oamenii sunt revoltaţi că trebuie să piardă câte o zi întreagă la cozi. „Am stat întâi la ghişeu la coadă aproape trei ore ca să-mi dea o hârtie. Acum m-au trimis la casierie să plătesc. Cred că şi aici o să stăm alte trei ore“, ne-a spus Iuliana Bejinariu, care a venit din Grăniceşti să-şi plătească contribuţiile la sănătate.La sediul CJAS au venit în aceste zile şi foarte multe persoane nemulţumite de faptul că au primit acasă somaţii pentru plata contribuţiilor restante.

Dator cu 2.100 de lei

Oamenii spun că sunt nevoiţi să  plătească sume uriaşe şi penalităţi pe mai mulţi ani. Aceştia sunt revoltaţi că până în momentul de faţă nu au fost înştiinţaţi că au de plătit. Vasilică Ieşan, în vârstă de 49 de ani, a primit la sfârşitul lunii decembrie somaţie că trebuie să plătească 2.100 lei. El este disperat că nu are de unde să scoată această sumă.

Omul a venit la sediul unităţii să se lămurească pentru ce trebuie să dea atâţia bani. „Mi-a venit de plătit din 2005 şi până în anul 2009 suma de 2.100 lei, 1.090 de lei pentru asigurările de sănătate şi restul de 1.010 lei pentru penalităţi şi dobândă la penalităţi“, ne-a spus bărbatul. Vasilică Ieşan le-a cerut socoteală celor de la Casa de Asigurări. „Dacă mă anunţau măcar după un an, veneam să plătesc. Aşa de unde să scot aceşti bani? Trebuie să mă împrumut în bancă“, ne-a declarat Vasilică Ieşan. Omul spune că nu i se pare normal să plătească atâţia bani.

„O să vorbesc cu un avocat“

„Nu este corect. Eu nici nu sunt înscris la medicul de familie. Nu mi-am luat niciodată medicamente compensate“, a completat suceveanul. Vasilică Ieşan spune că nu va plăti această sumă până nu vorbeşte cu un avocat care să-l sfătuiască ce are de făcut. „Am vorbit cu directorul adjunct şi mi-a explicat că banii pe care trebuie să-i dau sunt din cauză că din anul 2005 şi până în 2009 am avut un PF şi nu am plătit nimic în acea perioadă“, a completat acesta.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite