Suceava: Elevii din Suceava vor lupta pentru oraşul lor în proiecte concurente cu alte şcoli din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii Colegiului "Petru Rareş" din Suceava au muncit zile întregi pentru acest proiect
Elevii Colegiului "Petru Rareş" din Suceava au muncit zile întregi pentru acest proiect

Dacă Suceava este un oraş mai poluat decât Metz din Franţa ori Copertino din Italia,sau dacă şcolarii suceveni sunt mai harnici decât cei din Europa rămâne de văzut zilele acestea, după ce se va alege cel mai bun proiect.Pentru suceveni luptă Colegiul "Petru Rareş".

Şcoala suceveană participă zilele acestea la o serie de activităţi din cadrul proiectului Comenius “Etudes compares de l’environement et de l’amenageant future des territories de nos villes”, activităţi ce vor avea loc la Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Suceava.

Vor participa 4 profesori şi 5 elevi francezi, 2 profesori şi 6 elevi italieni si 2 profesori şi 3 elevi de la un liceu partener din România. Activităţile vor continua până pe data de 7 martie în cadrul unor seminare.

Elevii de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Suceava, îndrumaţi de dascălii lor, au realizat studii de testare a valorilor, atitudinilor şi aspiraţiilor din familiile sucevene, de testare prin metoda anchetei şcolare a situaţiei sociale, economice a familiilor, de comparare a profilului economic actual al oraşului cu cel  de acum câteva decenii.

De asemenea, aceştia au făcut studii cu privire la  organizarea administrativă a oraşului, cu privire la poluare, studiu realizat cu ajutorul senzorilor din dotarea laboratoarelor de fizică şi chimie a colegiului dar de analiză a vieţii şcolare actuale.

Elevii suceveni sunt nerăbdători să-şi compare rezultatele muncii lor cu cele ale echipelor partenere din proiect, în vederea realizării studiului comparativ al oraşelor Metz (Franţa), Copertino (Italia), Câmpulung Muscel şi Suceava (România).

"Echipa suceveană de implementare a proiectului este pregătită să interacţioneze cu partenerii străini, să-şi prezinte rezultatele parţiale, după o muncă comună elevi şi profesori de 4 luni, să conlucreze la găsirea celor mai bune metode de a continua unitar proiectul şi de a fructifica rezultatele acestuia", a declarat Daniela Dungeanu, directoarea Colegiului.

De asemenea, pe data de 6 martie 2010, toţi participanţii la întrunirea de proiect vor fi invitaţi la Reuniunea internaţională Suceava-Cernăuţi, care va avea loc la Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Suceava şi care va reuni invitati ai diferitelor medii (administrative, sociale, economice, artă, cultură, învăţământ etc) din Suceava şi Cernăuţi, în scopul identificării de noi posibilităţi regionale de comunicare şi colaborare transfrontalieră.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite