Suceava: Echipamentul de schi, scump cât o vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii îşi aleg geaca în funcţie de moda de anul acesta
Tinerii îşi aleg geaca în funcţie de moda de anul acesta

Un costum complet, care cuprinde salopetă, geacă, mănuşi, şosete, ghete şi ochelari ajunge la minim 1.700 de lei. Tinerii care vor să urce pe pârtie spun că îşi vor cumpăra costumaţia de la magazinele second-hand.

Un echipament complet, cu tot cu skiuri, poate ajunge la 1.000 de euro. În faţa acestui preţ, numeroşi tineri preferă să închirieze skiuri pe pârtie, să meargă magazinele second-hand sau să improvizeze un costum ca să plece în vacanţă. 

„Mulţi tineri au rămas fără serviciu. Cel mai mult au de suferit studenţii. Îi văd cum vin şi întreabă care sunt cele mai ieftine patine ori salopete pentru schi“, a spus Dumitru Vintilă, patron de magazin. Faţă de anul trecut, vânzările au scăzut. Un echipament complet nu s-a mai vândut de mult timp, iar sucevenii cumpără costumul pe bucăţi, în funcţie de bani.

„Cu toate că avem o gamă mai variată de produse anul acesta, oamenii cumpără foarte rar. Cele mai vândute sunt gecile şi pantalonii“, a declarat Robert Ştir, angajat la un magazin de specialitate din mall. Cea mai ieftină geacă pentru schiat costă 300 de lei, iar cea mai scumpă 1.000 de lei. O pereche de pantaloni ajunge la 150 de lei, iar o pereche de bocanci atinge suma de 600 de lei.

„Nu se merită atâţia bani“

O pereche de schiuri pentru amatori ajunge la 700-1.000 de lei. Astfel, pentru o echipare completă, cu cele mai ieftine articole, un schior începător trebuie să pună deoparte în jur de 2.000 de lei minim.

Pe lângă schiuri, pantaloni şi geacă impermeabilă, un amator mai are nevoie de mănuşi speciale (60 de lei), ochelari de protecţie (50 de lei), şosete şi beţe (50 de lei).  „Dacă ar trebui să mă iau după toate sfaturile, ar trebuie să dau toţi banii de vacanţă pe echipament. Eu am să închiriez costumul. Pentru câteva zile de distracţie nu se merită să dau mii de lei“, spune Constantin Creangă, manager IT.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite