(UPDATE VIDEO) Vasile Hriţcu: "Poliţiştii au deja doi suspecţi şi mi-au spus că sunt şanse mari să-i prindă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Hriţcu, după ce a ieşit din apartament îna ceastă dimineaţă
Vasile Hriţcu, după ce a ieşit din apartament îna ceastă dimineaţă

Deşi au trecut mai bine de 72 de ore de la producerea crimelor oribile, anchetatorii se dovedesc neputincioşi. Oamenii legii, care au răscolit pe toate părţile locuinţa familiei Hriţcu, nu au reuşit să adune probe concludente care să-i conducă spre descoperirea autorilor crimelor.

Citeşte şi:

Suceava: Mamă şi fiică de şase ani executate în stil mafiot

(UPDATE) Poliţiştii nu au un cerc de suspecţi în cazul dublului asasinat

UPDATE ORA 15.00: Poliţişti au reuşit să identifice doi suspecţi în acest caz. "Mi-au spus că sunt şanse să îi prindă şi că au deja doi suspecţi", a declarat Vasile Hriţcu. Surse din rândul anchetaotrilor au declarat că există destule probe pentru a-i prinde pe cei doi. Acesta a mai spus că atunci când a intrat în casă a văzut doar două tuburi de cartuşe goale pe podea, unul lângă soţie şi altul lângă fetiţă. "În momentul acela trebuia să fiu şi eu acasă, aveam programare cu copilul la medic", a mai spus capul familiei omorâte în stil mafiot. Vasile Hriţcu împreună cu fiul său Cristi au coborât din apartament după ce au dat toate datele anchetatorilor, cu două plase de rafie încărcate cu haine şi au plecat.

UPDATE ORA 13.30: Cercetările din apartamentul unde a avut loc dublul asasinat din Siret s-au încheiat în urmă cu 30 de minute. Vasile Hriţcu a făcut prima declaraţie oficială în faţa presei. "Vorbeam cu soţia la telefon în acel moment. Mi-a spus că au venit nişte străini să schimbe valută şi că nu se înţelege cu ei la preţ şi să îi spun cursul valutar. La un moment dat nu am mai auzit nimic la telefon, s-a făcut linişte", acestea au fost cuvintele tatălui îndoliat despre incidentul care a avut loc miercuri după amiază în apartamentul de pe strada laţcu Vodă numărul 16 din Siret. Acesta nu consideră că are nevoie de protecţia martorilor şi este convins că a fost vorba despre un jaf.  "Ţineam sume mari de bani în casă şi cred că acei oameni au venit să mă jefuiască, au furat 12.000 de euro din apartament", a mai spus Vasile Hriţcu.

UPDATE ORA 11.00: Vasile Hriţcu a fost adus de către anchetatori în apartamentul unde a avut loc dubla crimă. Procurorii speră ca în urma evaluării pagubelor din casă să poată afla ce lipseşte din apartament şi ce căutau asasinii. Chiar la intrarea în blocul de pe strada Laţcu Vodă numărul 16, acolo unde până miercuri după amiază familia Hriţcu ducea o viaţă liniştită alături de cei doi copii, capul familiei a spus cu capul pelcat, mai mult şocptit "Ce am avut, am pierdut", după care a urcat scările spre intrarea în casă.

UPDATE ORA 10.00: Educatoarea Ralucăi Hriţcu, Doian Nanovschi este în continuare în stare de şoc după aflare teribilei veşti. "Era un copil normal, frumos, un copil deştept. Colegii ei au întrebat astăzi de Raluca şi nu ştiu ce  să le spun, ce le poţi spune unor copii într-o asemenea situaţie?", a spus educatoarea.

Raluca Hriţcu, mezina familiei care a fost ucisă cu un glonţ în cap

UPDATE ORA 9.00: Anchetatorii au venit din nou la apartamentul situat pe strada Laţcu Vodă numărul 16 din Siret pentru a continua ancheta în cazul femeii de 39 de ani şi al fetiţei de 6 ani, împuşcate în cap miercuri după amiază în locuinţa lor. Colegii Ralucăi Hriţcu, mezina familiei care a fost asasinată în timp ce se uita la televizor, vor fi sprijiniţi de profesori şi de un medic psiholog pentru a depăşi acest moment. Astăzi un doctor se va ocupa de cei mici la grădiniţa cu program prelungit din Siret.

Începând de miercuri după amiază, achetatorii au audiat zeci de persoane încercând să afle condiţiile în care au fost executate Carmen Hriţcu (39 de ani) şi fiica ei, Raluca, (6 ani), însă fără succes. „Anchetat este în desfăşurare. Au fost anchetate zeci de persoane, se discută cu noi martori astfel încât declaraţiile acestora, coroborate cu activitaţile specifice, să conducă la conturarea unui grup de suspecţi”, a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Două piste: asasinat la comandă sau jaf

De altfel, anchetatorii urmează două piste: asasinatul la comandă şi varianta jafului încheiat cu uciderea celor două persoane. A doua ipoteză este susţinută de dispariţia unei însemnate sume de bani din casa valutistului Vasile Hriţcu. Surse neoficiale spun că ar fi vorba despre 20.000 de euro. În plus, în momentul în care au sosit acasă, Vasile Hriţcu şi fiul lui de 14 ani au găsit casa răvăşită, fapt confirmat şi de către procurori. „La faţa locului s-a constatat că uşa de la intrarea în apartament este întredeschisă, iar locuinţa răvăşită”, a declarat Luminiţa Leonte, purtătorul cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.


Varianta asasinatului la comandă este susţinută de faptul că soţul lui Carmen se ocupă cu trafic ilegal de ţigări şi schimb de valută. “E un om bun, ajută pe orice. Ştiu că se ocupă cu valută, locuinţa lui fiind locul tranzacţiilor”, a declarat Dănuţ Fediuc, comerciant. Alţi cunoscuţi de-ai bărbatului spun că aducea ţigări din Ucraina, pe care le depozita în apartament. „Soseau zi şi noapte la casa lui. Atunci când nu era el acasă, soţia era cea care se ocupa de afacerile familiei”, a declarat Vasile Constantinovici, comerciant.

Mai mult, surse neoficiale spun că anul trecut Vasile Hriţcu ar fi cerut ajutorul unor  cămătari din Ucraina. Aceştia nu i-au oferit însă bani, ci mii de pachete de ţigări, urmând ca suceveanul să le înapoieze o cantitate dublă de ţigări ori banii aferenţi. Aceleaşi surse susţin că Hriţcu ar fi rămas fără ţigări, acestea fiind confiscate de către poliţiştii de frontieră. Deoarece nu a mai reuşi să le dea banii înapoi, cămătarii au pus la cala uciderea familiei valutistului. „Ancheta este în desfăşurare. Sunt date ale anchetei care nu pot fi comentate”, a precizat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite