Suceava: Drifturi cu tunate în Zona Industrială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii sunt aşteptaţi la Campionatul Naţional de Drift. Tinerii care iubesc maşinile puternice au două zile la dispoziţie să admire măiestria celor mai buni piloţi din ţară şi să vadă maşini tunate în acţiune.

Sucevenii au ocazia să asiste în acest sfârşit de săptămână la competiţia celor mai puternici bolizi din România. În cadrul etapei oficiale a Campionatului Naţional de Drift se vor întrece peste 25 de piloţi.

În competiţie va intra şi Traian Buse cu un BMW E30, maşină care are peste 400 de cai putere, câştigătorul ultimei etape oficiale de la Bucureşti, alături de Călin Ciortan.

El va conduce un BMW cu peste 5.000 de centimetri cubi şi 440 cai putere şi este singurul pilot român care a urcat pe un podium internaţional la competiţia King of Europe, ocupând locul secund.

Doi concurenţi din Suceava

 „Este un concurs important pentru cei pasionaţi, dar şi pentru cei cărora le place să privească o astfel de întrecere. Până la urmă e un show în toată regula şi merită văzut“, a spus Ionuţ Puşcaşu, şofer. De asemenea, vor participa şi mai multe maşini Nissan Skyline, cu motoare turbo.

„Competiţia de drift va fi jurizată de către oficialii King of Europe, cea mai mare competiţie de acest gen de pe continent“, ne-a declarat Lorelei Minolescu, purtătorul de cuvânt al Shopping City Suceava, unde va avea loc concursul. Piloţii români vor fi punctaţi în funcţie de viteza maşinii, de derapajul controlat şi de apropierea faţă de jaloanele de pe traseu. Suceava este reprezentată de doi piloţi în Campionatul de Drift al României.

Vor fi schimbate 300 de cauciucuri

Aceştia sunt Mihai Maxim şi Răzvan Frăţianu. Ultimul va conduce un BMW M3 de 321 de cai putere.

„În cele două zile de concurs, maşinile de competiţie vor consuma aproximativ 300 de anvelope, pe care le vor aduce la stadiul de sârme din cauza derapajelor controlate şi a puterii uriaşe din motoare“, ne-a mai spus purtătorul de cuvânt. În cadrul expoziţiei de tunning şi car-audio vor fi premiate cele mai frumoase maşini, cel mai frumos interior, cele mai frumoase jante şi cea mai puternică maşină la car-audio.

„Doar la competiţia de car-audio se pot înscrie şi sucevenii care au maşinile tunate“, a explicat Lorelei Minolescu.

Curse gratuite pentru spectatori
La eveniment vor concura maşini foarte puternice, cu motoare modificate care dezvoltă între 300 şi 500 de cai putere. Maşinile sunt cu tracţiune spate, pentru a putea lua curbele traseului special amenajat de-a latul. Intrarea este gratuită, iar spectatorii vor putea câştiga curse de karting gratuit. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite