Suceava: Două femei şi un tânăr, arestaţi pentru comecializarea etnobotanicelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei violatori au fost reţinuţi de poliţişti. Foto arhivă.
Cei trei violatori au fost reţinuţi de poliţişti. Foto arhivă.

Ieri, Tribunalul Suceava a admis propunerea DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava şi a dispus reţinerea celor 3 inculpaţi pentru 29 de zile.

În urma a trei percheziţii domiciliare făcute de lucrătorii BCCO Suceava împreună cu jandarmii suceveni sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT la domiciliul Cristinei Boschi, de 42 ani, din Fălticeni, capul reţelei, al lui Ionuţ Marius Ciubotariu, de 23 ani, tot din Fălticeni, şi la domiciliul complicei Florentina Mariana Dumitrescu, de 51 ani, din Rădăuţi, au fost găsite 208 plicuri cu plante etnobotanice.

Totul a început pe 10 octombrie când poliţiştii din Rădăuţi l-au prins pe Ionuţ Marius Ciubotaru în timp ce vindea etnobotanice unor rădăuţeni, atunci fiindu-i confiscate 27 de plicuri şi 80 de lei, bani proveniţi din vânzarea substanţelor.

“În speţă a fost sesizat Serviciul Teritorial Suceava din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, care a dispus ca substanţele identificate asupra lui Ionuţ Marius Ciubotariu să fie înaintate Laboratorului Analize Fizico-Chimice Droguri, pentru efectuarea analizelor de laborator”, au explicat reprezentanţii DIICOT Suceava.

În urma probatoriului procurorul DIICOT a dispus reţinerea pentru 24 ore a inculpaţilor Cristina Boschi, Ionuţ Marius Ciubotariu şi Florentina Mariana Dumitrescu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: punerea în vânzare, vânzarea şi deţinerea de droguri de risc şi mare risc, prev. de art. 2, alin.1 şi alin.2 din Legea nr. 143/2000 modificată şi completată de OUG nr.6/2010 şi HG nr.575/2010, iar instanţa a hotărât reţinerea lor pentru 29 de zile.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite