Suceava: Dosarul „Star Mod“, judecat la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Crudu, preşedinta Asociaţiei Acţionarilor Minoritari, caută dreptatea în Capitală
Elena Crudu, preşedinta Asociaţiei Acţionarilor Minoritari, caută dreptatea în Capitală

Cei 400 de suceveni se luptă de 4 ani în instanţă cu directoarea Lidia Naila Sfarti pe care o acuză că a vândut ilegal activele societăţii. 

Cele 400 de persoane care deţin 15.000 de acţiuni la fosta fabrică de textile Star Mod SA cer să fie anulate actele de vânzare-cumpărare semnate în noiembrie 2006 de directorul general Lidia Naila Sfarti, care a cedat 40% din active societăţilor Cantex România SRL şi Servicii Comerciale SRL.

„Care este interesul aici?“ se întreabă acţionarii

„Am câştigat la instanţele inferioare, dar am pierdut la Curtea de Apel. Sfarti face recurs şi desfiinţează hotărârea. Când au vândut firma au semnat doar 22 de acţionari pentru toţi, ceea ce nu este legal. Pe 12 ianuarie avem termen pentru judecarea strămutării“, a declarat Elena Crudu, preşedinta Asociaţiei Acţionarilor Minoritari ai Star Mold Suceava.

După ce a dat faliment, fabrica a rămas cu datorii de 2.000.000 de euro la stat. Finanţele au scos-o la vânzare, iar la ultima  licitaţie din vară preţul a fost de 3 milioane de euro. Însă nimeni nu a fost interesat să o cumpere. Acţionarii care au cerut strămutarea procesului la Bucureşti nu au încredere nici în ofiţerul de poliţie care s-a ocupat de caz.

Ei spun că Sfarti a declarat la Tribunal că în acest moment mai sunt 1.612 asociaţi, când de fapt sunt doar 200. „Am acuzat-o de uz de fals, iar ofiţerul care trebuia să rezolve problema, Radu Constantinescu, nu şi-a făcut treaba. Pe mine m-a chemat în biroul lui să-mi pună întrebări, pe când în cazul pârâtului s-a deplasat la biroul lui Sfarti. Unde s-a mai văzut aşa ceva? În loc să ancheteze reclamaţia mea, el a început să verifice calitatea noastră de participant la AGA“, a adăugat Elena Crudu, care deţine 181 dintre acţiuni. 

Poliţist acuzat de părtinire

Poliţistul este acum cercetat de colegii săi. „Au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava declaraţiile acţionarilor pentru a analiza cererea de recuzare a ofiţerului desemnat să instumenteze dosarul penal. Cercetarea penală se soluţionează de către procurorul de caz, fără a întrerupe cursul anchetei“, a spus Nicuşor Todiruţ, comisar şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava.

Ofiţerul acuzat de părtinire spune că va ieşi basma curată. „Eu m-am ocupat de două  dosare atunci pentru o perioadă scurtă de timp. Nu vreau să vorbesc despre acest subiect, nu cred că o să fiu acuzat de ceva“, a declarat Radu Constantinescu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite