Suceava: Doi poliţişti cercetaţi în dosarul StarMod

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Crudu arată răspunsul procurorilor referitor la poliţişti
Elena Crudu arată răspunsul procurorilor referitor la poliţişti

Un comisar şi un inspector sunt anchetaţi de aproape şase luni pentru că ar fi rezolvat părtinitor plângerile acţionarilor. Angajaţii fostei societăţi de textile au mutat procesul la Bucureşti, dezamăgiţi de modul în care funcţionează justiţia în Suceava. 

Radu Constantinescu şi Marius Murăraşu sunt în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava deoarece au fost acuzaţi de acţionarii StarMod că ar fi anchetat plângerea lor împotriva conducerii fabriciiîn mod părtinitor.

„Am fost la Parchet şi m-am uitat peste dosare. Radu Constantinescu nu a anchetat plângerea de fals şi uz de fals, de care trebuiau să se ocupe ei, ci au anchetat calitatea noastră de acţionari AGA, în situaţia în care acţiunile au fost cumpărate cu bani de către noi“, a spus  Elena Crudu, preşedinta Asociaţiei Acţionarilor Minoritari.

„Garda Financiară spune prostii“

Celălalt poliţist a fost acuzat că n-ar fi ţinut cont de toate actele din dosar. „Cel de-al doilea comisar, Marius Murăraşu, a anchetat sesizarea noastră fără să ţină cont de  procesul verbal făcut de Garda Financiară, unde se spune clar că sunt motive de urmărire penală.  Murăraşu spune că nu există fapta, adică Garda Financiară spune prostii“, a mai spus Crudu. Procurorii au confirmat că cei doi oameni ai legii sunt anchetaţi pentru modul defectuos în care au rezolvat plângerea acţionarilor împotriva conducerii StarMod, reprezentată de Lidia Naila Sfarti.

„Cei doi s-au ales cu dosare penale în care sunt acuzaţi pentru îndeplinirea defectuoasă a sarcinilor şi vătămarea intereselor legale a acuzatului, dar şi de neglijenţă în serviciu“, a spus Vasile Mandici, procurorul şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Întrebat de ce nu a anchetat plângerea de uz de fals împotriva conducerii StarMod, Radu Constantinescu a refuzat să comenteze. „Eu am făcut ancheta legată de acest caz şi am trimis dosarul la Parchet acum trei luni. Personal, nu ştiu cum sună plângerea făcută de acţionari. Acum aflu că sunt şi cercetat penal pentru neîndeplinirea sarcinilor. Nu vreau să mai comentez“, a declarat Radu Constantinescu, comisar în cadrul Poliţiei.

Procesul a fost strămutat

Cei 400 de acţionari StarMod, care deţin 15.000 de acţiuni, au acuzat-o pe Lidia Naila Sfarti că ar fi vândut activele societăţii fără acordul lor şi au dat-o în judecată pentru anularea actelor.

Deoarece acţionarii sunt nemulţumiţă, de felul în care acţionează justiţia în Suceava, ei au cerut strămutarea procesului la Bucureşti. Următorul termen de judecată este pe 12 ianuarie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite