Suceava: Doi pescari au fost pescuiţi de pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După trei ore de eforturi, echipele de intervenţie au făcut un lanţ uman şi i-au adus la mal pe cei doi ghinionişti.

Cumnaţii Mircea Norocescu (51 de ani) şi Marcel Cojocar (48 de ani), ambii din localitatea suceveană Bădeuţi, au mers sâmbătă la pescuit ca să se relaxeze, în schimb au avut parte de senzaţii tari. Se făcuse noapte şi cei doi se pregăteau să plece acasă. „Am auzit din spate un bubuit puternic şi am văzut cum vin apele. N-am ştiut ce să facem. Eram aproape de mal şi am luat-o la fugă unde am văzut cu ochii“, a povestit Mircea Norocescu.

Cei doi au avut inspiraţia s-o ia la goană în partea stânga a malului, unde s-au refugiat pe o insulă din pietriş. De la un minut la altul au văzut apele cum se ridicau în jurul lor şi crescuseră cu un metru. „Fiind noaptea, totul era şi mai înspăimântător. Eram pierduţi. Am găsit puterea şi am sunat acasă la familie să vină să ne salveze“, mai spune bărbatul.

Lanţ uman pentru victime

În scurt timp, trupele de intervenţie ale Pompierilor au venit în zonă. Calvarul a durat trei ore, timp în care militarii au încercat să-i salveze pe refugiaţii de pe insulă.

„Bărbaţii au ignorat faptul că vremea era urâtă, că se auzeau tunete şi se vedeau fulgere. Când am ajuns la ei erau înconjuraţi de ape. Pentru că nu ştiam cum o să evolueze viitura, le-am trimis printr-o ancoră două centuri de siguranţă de care s-au legat. Dacă venea o altă viitură, riscam şi îi trăgeam cu frânghia la noi“, a explicat Sorin Popovici, comandantul Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi.

„O sperietură soră cu moartea“

Salvatorii au aşteptat aproape trei ore, până după miezul nopţii, până apele au mai scăzut. Atunci, militarii s-au aliniat în şir indian şi au trecut prin apă până aproape de victime. Au găsit o fâşie de apă mai puţin înaltă şi, cu ajutorul corzilor de salvare, au reuşit să-i tragă la mal pe cei doi bărbaţi.

„Am tras o sperietură soră cu moartea, mai ales că era şi noapte şi nu vedeam decât apa din jurul nostru“, a mai spus Mircea Norocescu. Cei doi au fost transportaţi cu o ambulanţă la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde li s-au acordat îngrijiri medicale de urgenţă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite