Suceava: Direcţia Agricolă dă afară 70 de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariaţii sunt disperaţi deoarece media lor de vârstă este de 53 de ani şi spun că nu-şi vor găsi alt loc de muncă.

Măsura a fost dispusă de către Ministerul Agriculturii la o întrunire între şefii direcţiilor agricole din ţară şi ministrul de resort. „Din totalul de 102 posturi vor mai rămâne doar 32, din care 21 în aparatul propriu şi 11 la Unitatea Fito-Sanitară“, ne-a declarat Dumitru Parasca, şeful Direcţiei Agricole pentru Dezvoltarea Rurală (DADR) Suceava.


Rezultă că 70 dintre angajaţi îşi vor face bagajele să plece. Disperarea lor cea mare este că nu-şi vor găsi uşor alt loc de muncă. „Suntem şocaţi cu toţii. După o perioadă de 20 de ani munciţi în agricultură este foarte greu... Se pare că nu mai este nevoie de noi. Şi aşa e criză de personal“, ne-a declarat Camelia Coşuneanu, angajată a DADR Suceava. O mare parte din personalul instituţiei are copii în întreţinere şi rate la bănci.

Angajaţii de aici spun că nu ştiu cu ce îşi vor plăti datoriile, dar nici cum vor face faţă cheltuielilor de zi cu zi. „Situaţia este gravă, nu ştiu ce-o să facem. După ani de muncă o să ne trezim că nu mai avem nimic şi că am putea ajunge pe drumuri“, ne-a spus Beatrice Botuşan angajată.

Examen pentru post
Disponibilizarea angajaţilor se va face în urma unui examen. „Va fi un examen de evaluare. Fiind funcţionari publici au dreptul să se prezinte toţi la concurs. Cei care reuşesc rămân pe cele 32 de posturi, în timp ce ceilalţi vor primi preaviz după care vor intra în şomaj“, a declarat Dumitru Parasca. Până pe 20 august cei de la Direcţia Agricolă trebuie să întocmească noua organigramă a instituţiei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite