Suceava: De mâine începe o nouă campanie de sterilizare gratuită a patrupedelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii care doresc să-şi sterilizeze animalele de companie sau cele de lângă bloc o pot face începând de mâine, 13 septembrie, în spatele mall-ului de pe Lunca Sucevei.

În clădirea CET-ului, fundaţia umanitară „Pro Anima”, prin voluntarii săi va demara o nouă campanie de sterilizare gratuită a patrupedelor din municipiu. Este ce-a de-a treia astfel de campanie prin care autorităţile locale încearcă să scape de  animalele fără adăpost. Conform edililor singura soluţie ca aceste patrupede să nu mai mişune pe străzile oraşului este aceea de a steriliza animalele de companie, dar şi pe cele fără stăpân pentru a nu se înmulţi numărul lor.

Până acum au fost sterilizate peste 1.000 de câini şi pisici din municipiu, dar campania vizează acum cele fără adăpost. „Apelăm la suceveni să prindem câinii agresivi pentru a-i steriliza”, a declarat Ioan Lungu, primarul oraşului. Acesta a declarat în repetate rânduri că animalele fără adăpost încă mai sunt o problemă gravă a municipalităţii şi că îşi doresc prin aceste campanii să scadă numărul lor.

În padocul de pe lunca Sucevei, câinii fără stăpân au aglomerat ţarcurile, iar aici nu mai sunt locuri pentru cei prinşi de lucrătorii de la serviciul de ecarisaj din cadrul Primăriei, sunt mult mai mulţi decât cei 1.000 care se află în padoc.  „Să le facă ceva să scăpăm de ei că sunt foarte mulţi şi latră până noaptea târziu. Copii pot fi muşcaţi oricând de câinii de pe străzi”, ne-a spus Ingrid Huţanu, economistă.

Campania se desfăşoară în perioada 13-24 septembrie, în fiecare zi de la 9.00-18.00. Cei care doresc să afle mai multe detalii despre acest eveniment sau doresc o programare pot suna la 0745.971.398, doctor veterinar Cătălin Rusu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite