Suceava: De luni, începe sesiunea a doua de înscriere la USV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1.500 de locuri îi aşteaptă pe tineri la a doua sesiune de înscriere la USV.

Concurenţa slabă din acest an a făcut ca la nivelul Universităţii „Ştefan cel Mare“ din Suceava (USV) să rămână neocupate aproximativ 1.500 de locuri. Comparativ cu anul trecut, au rămas libere în plus peste 400 de locuri.

Majoritatea sunt însă în regim cu taxă, însă există şi 78 sunt subvenţionate de la bugetul de stat. Astfel, începând de luni tinerii care vor să devină studenţi sunt aşteptaţi la cea de-a doua sesiune de admitere la USV care se încheie pe 17 septembrie.

Pe 18 septembrie vor avea loc probele de concurs pentru candidaţii care se înscriu la facultăţile de Educaţie Fizică şi Sport şi Ştiinţe ale Educaţiei, iar înmatriculările se vor face între 20 şi 24 septembrie. Facultatea cu cele mai multe locuri rămase disponibile este cea de Administraţie Publică, unde sunt libere 406 locuri cu taxă şi alte 5 la bugetate.

La Facultatea de Inginerie Mecanică au rămas libere 36 de locuri la buget, iar alte 22 sunt la facultatea de Inginerie Electrică. Singura specializare unde sucevenii s-au înghesuit este Dreptul de la Ştiinţe Economice, unde nu mai sunt locuri libere.

„Scăderea numărului de candidaţi a avut loc din cauza crizei, a scăderii populaţiei şi a contextului naţional“, a explicat Mihai Dimian, profesor la USV.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite