Suceava: De dragul copiilor, sucevenii merg la mare şi pentru o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deoarece nu mai au fonduri să-şi petreacă concediile pe litoral, sucevenii optează pentru mini-vacanţele în care nu trebuie să plătească cazare, deoarece seara se întorc acasă.

Tot mai mulţi părinţi din Suceava ajung la mare dimineaţa şi se pornesc spre casă seara, de dragul copiilor lor. Aceştia spun că vor să-şi ducă copii măcar pentru 12 ore pe plajă, să-i dea în vaporaş pentru a le face vacanţa mai frumoasă.

Dacă în fiecare seară pleacă cu trenul din Burdujeni în jur de 50 de familii cu copii mici, a doua zi se pornesc din gările de pe litoral tot cam atâtea. Mulţ însă aleg maşina personală deoarece ajung să dea pe benzină cât pe bilete.

image

"Noi suntem patru, am dat pe benzină 300 de lei dus întors, la gară plăteam tot cam atât. Am cheltuit 200 de lei pe mâncare şi în jur de 50 de lei pe vaporaş, colac şi creme pentru protecţie", spune Costel Diaconu, tatăl a doi copii.

Acesta spune că pentru o săptămână de concediu la mare în anii din urmă cheltuia şi câte 2.000 de lei dar anul acesta nu s-a mai putu din cauza crizei. A vrut însă să le facă copiilor o bucurie. Alţi suceveni preferă să stea două zile şi să doarmă în maşină.

Aceştia vin de acasă cu plapume şi reuşesc să facă din autoturism un pat confortabil.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite