Suceava: De azi începe tărăboiul parcărilor subterane din Centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sucevenii privesc şantierul în urma căruia ar trebui să apară o parcare subterană
Sucevenii privesc şantierul în urma căruia ar trebui să apară o parcare subterană

Sucevenii se tem ca nu cumva aceste lucrări să afecteze rezistenţa blocurilor în care locuiesc, mai ales a blocului turn care se află la doar câţva metri de şantier.

Azi încep lucrările de forare pentru amplasarea pilonilor de beton ce urmează să susţină atât parcarea subterană din centrul municipiului, cât şi blocul turn de lăngâ. Asta înseamnă că locatarii din Centru vor avea parte de zgomot, praf şi mult deranj în următoarele şase luni. Mai mult decât atât, locatarii din blocul turn de lângă viitoarea parcare subterană se tem că vor fi afectaţi direct, dacă structura clădirii va suferi de pe urma acestor lucrări.

“Din cauza pânzei freatice din zonă va fi afectat, cu siguranţă, blocul turn de aici. Când s-a lucrat la înlocuirea conductelor aici, s-a surpat strada şi s-a făcut ditamai craterul în asfalt, tot din cauza apei freatice”, ne-a spus V. H., inginer cu o vechime de 28 de ani în construcţii, care a preferat să rămână anonim, conştient fiind că afirmaţiile sale vor supăra autorităţile. Inginerul locuieşte în blocul de vis-à-vis de viitoarea parcare subterană şi a vizitat ieri şantierul, curios să vadă ce lucrări s-au făcut în această perioadă.

Potrivit viceprimarului Viorel Seredenciuc, până acum s-a realizat decopertarea terenului şi s-a construit platforma ce va susţine utilajul de foraj. “Se vor monta peste 500 de piloni de susţinere a terenului pe care se va construi parcarea subterană, de jur împrejur, dar şi a blocului turn de lângă aceasta. Lucrările vor dura până în luna aprilie 2011”, a explicat Viorel Seredenciuc.

În cadrul acestei investiţii vor fi montaţi 500 de piloni de rezistenţă, necesari pentru susţinerea etajelor parcării subterane şi a construcţiilor din centrul oraşului. Această lucrare premergătoare construcţiei efective a parcării subterane are o valoare de 5,5 milioane de lei.

Parcarea va conţine două pasaje subterane şi va fi construită pe o suprafaţă de 26.877 metri pătraţi. În noua construcţie vor încăpea 163 de maşini. Lucrările la parcările subterane din Centru sunt estimate a fi finalizate în anul 2012.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite