Suceava: De Florii, sucevenii l-au întâmpinat pe Iisus Hristos cu mâţişori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de suceveni au mers azi la biserică să Îl întâmpine pe Mântuitorul cu crenguţe de mâţişori. Astăzi, de Florii, mii de suceveni care poartă numele de floare îşi serbează ziua onomastică.

Zeci de suceveni s-au adunat de la primele ore ale dimineţii la Biserica “Sfânta Treime” din Suceava pentru a sărbători intrarea Domnului în Ierusalim. În loc de crenguţe de finic cu care mulţimea l-a întâmpinat pe Iisus, sucevenii au venit la biserică cu mâţişori pentru a-l întâmpina tainic pe Mântuitor.

“Dacă noi nu avem finic, Îl întâmpinăm pe Mântuitor cu crenguţe de mâţişori pe care le ducem apoi acasă şi le păstrăm la icoane, deorece se spune că ele sunt vindecătoare”, a explicat Dumitru Onciul, pensionar.

Mii de suceveni îşi serbează astăzi ziua onomastică

Astăzi, mii de suceveni care poartă numele unei flori sărbătoresc, chiar dacă plouă şi tradiţia spune că aşa cum va fi vremea astăzi aşa va fi şi în ziua de Paşte. Cei mai mulţi suceveni care îşi sărbătoresc astăzi ziua onomastică poartă numele de Florin, respectiv 1.284 de suceveni, potrivit Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Suceava.

De asemenea, la Suceava, mai petrec  azi 331 de Florentine, 79 de Florentini, 120 de Florine, 138 de Narcise, 179 de Violete, 417 Lăcrămioare, 201 Brânduşe, 14 Ghiocei, 13 Garofiţe şi 8 Trandafire.

Redacţia ziarului Adevărul de seară Suceava le urează tuturor un călduros “La mulţi ani”!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite