Suceava: Cursele cu maxi-taxi sunt ieftine, dar necivilizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În schimb, pasagerii spun că ajung la destinaţie mai repede decât dacă ar folosi autobuzele TPL şi că economisesc 50 de bani la fiecare drum prin oraş.

În prezent, transportul public din Suceava este asigurat cu autobuze şi maşini maxi-taxi. Deoarece biletele s-au scumpit în mijloacele TPL la 2 lei, numeroşi suceveni folosesc maxi-taxi, unde preţul unei călătorii a rămas încă la 1,5 lei. Numai că, susţin ei, sunt duşi la destinaţie în condiţii necivilizate. 

Cel mai supărător este că microbuzele stau în staţie până se adună mai mulţi călători. „Chiar zilele trecute trebuia să ajung la gară şi m-am bucurat că a venit repede un maxi-taxi. Dar a stat vreo 10 minute în staţie până când s-au adunat mai mulţi oameni. Era să pierd trenul“, a spus George Iftime, profesor. Un alt aspect criticat de călători este faptul că unii şoferi, care sunt în acelaşi timp şi taxatori, evită să ofere bilet pentru călătorie, iar alţii sunt atât de distraşi de trafic încât uită şi să dea rest.

Încurcături cu banii
„Mi s-a întâmplat să nu primesc restul corect de câteva ori. O dată am întins şoferului o bancnotă de 5 lei şi acesta mi-a dat înapoi doar 50 de bani susţinând că nu am plătit decât 2 lei. Noroc cu o altă persoană din maşină care a observat şi mi-a dat dreptate, altfel nu cred că aş fi primit restul corect“, a spus Gavril Andrişoaie, instalator. Alte plângeri sunt legate de faptul că uneori stau în picioare până la destinaţie sau că unii şoferi folosesc viteză prea mare pentru un transport în siguranţă.

Reprezentantul ATPL Suceava, Dumitru Tiperciuc, susţine că nu ştie de acuzele aduse de călătorii suceveni. „Este pentru prima oară când aud despre aşa ceva şi aş dori ca aceste cazuri să se reclame. Noi nu dorim să tolerăm un asemenea comportament. Pe microbuzele ATPL ar trebui să existe un număr la care călătorii să facă reclamaţii în cazul în care au avut o experienţă neplăcută la o călătorie“, a spus Dumitru Tiperciuc.

Fără maxi-taxi din 2013
Consilierii locali vor să scoată din oraş microbuzele în următorii ani. Dacă în anul 2004, în Suceava, serviciul de transport public cu maxi-taxi era efectuat cu circa 200 de maşini, în 2006 au mai rămas doar 40. La sfârşitul lunii martie, Consiliul Local a dat o hotărâre prin care se specifică faptul că, în perioada 2011-2014, numărul acestora se va înjumătăţi, după care administraţia locală va renunţa la această formă de transport în comun.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite