Suceava: „Crăciun în Bucovina“ cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mocăniţa este una din atracţiile turistice din oraşul Gura Humorului
Mocăniţa este una din atracţiile turistice din oraşul Gura Humorului

Consilierii judeţeni au obţinut o finanţare de 900.000 de lei cu ajutorul căreia vor dezvolta turismul în şapte regiuni sucevene. Cu aceste fonduri se vor organiza sărbătorile de iarnă, iar Mocăniţa va plimba turiştii pe un traseu de doi kilometri.

Proiectul turistic „Crăciun în Bucovina“ va fi organizat în municipiul Suceava, la Muzeul Satului Bucovinean, şi în alte şapte zone din judeţ, precum Gura Humorului, Vatra Dornei, Fălticeni, Rădăuţi, Suceviţa şi Mălini.


Doi kilometri cu Mocăniţa


Gheorghe Flutur, preşedintele CJ Suceava, a spus că, de exemplu, în oraşul Gura Humorului va fi amenajat un traseu cu o lungime de peste doi kilometri pentru Mocăniţa, care îi va plimba pe turişti în jurul oraşului. Tot aici se va înfiinţa un sat tradiţional unde se vor organiza manifestări speciale de obiceiuri specifice Bucovinei.


Scopul acestui proiect constă în „promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică“, după cum explică reprezentanţii CJ Suceava pe site-ul SEAP, unde a fost depus anunţul privind contractul de achiziţii publice.
Autorităţile sucevene au mai spus că încă lucrează la definitivarea programului acţiunilor ce vor avea loc după data de 5 decembrie, când se dă startul proiectului „Crăciun în Bucovina“.


Sucevenii sunt încântaţi că anul acesta vor avea parte de sărbători speciale, fie în Suceava, fie în împrejurimi, dar au spus că vor participa la acestea în funcţie de bugetul familiei.


Planuri de sărbători


„Încă nu ne-am hotărât ce vom face de sărbători. Probabil vom închiria mai mulţi prieteni o cabană prin una din zonele în care se va organiza «Crăciun în Bucovina». Vrem să facem şi altele, nu numai săniuş sau schi“,  ne-a spus Elena Teodorovici, studentă. Bugetarii se vor gândi de două ori înainte de a-şi face bagajele pentru munte.  „În alţi ani cumpăram pachete de Revelion la pensiune. În iarna asta, cu 600 de lei la salariu, vom sta mai mult pe acasă. În noaptea dintre ani voi merge în Centru să văd focurile de artificii. Altceva nu sperăm anul acesta din cauza sărăciei“, a spus Mioara Roşu, economist.


„Crăciun în Bucovina“ este primul din seria de proiecte aprobate de către  Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului ce urmează a fi puse în practică în regiunea de nord a ţării. „Acest proiect ne va ajuta să deschidem seria de evenimente dedicate Bucovinei în anul 2011, cum sunt «Paştele în Bucovina», «Pelerin în Bucovina» şi «Hora Bucovinei»“, a mai spus Gheorghe Flutur, preşedintele CJ.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite