Suceava: Constructorii, chemaţi să refacă străzile reparate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de străzi din municipiu vor fi refăcute de constructorii care i-au nemulţumit pe edilii oraşului.

Sucevenii care credeau că au scăpat de gropi, şanţuri şi zogomotul picamerelor încă de la primele ore ale dimineţii, se îşeală amarnic. Primăria a declarat război în toată regula firmelor care se ocupă de lucrările ISPA, ceea ce înseamnă termene prelungite pentru şantiere.


Din cauza nepăsării şi a grabei, muncitorii au stricat drumurile din municipiu decât le-au reparat. „Dacă până acum m-am luptat la Bucureşti să îi ajut pe cei care au făcut lucrările ISPA să-şi primească banii, de acum voi face lobby pe invers pentru a le obliga să aducă străzile la starea iniţială. Război pe viaţă şi pe moarte timp de două luni”, ne-a declarat Ion Lungu, primarul oraşului.


Sucevenii, nemulţumiţi
Pe lângă cele 11 străzi pe care municipalitatea are în program să le asfalteze în acest an, mai sunt 11 care trebuie reparate de aceste firme. „Locuiesc în Burudjeni pe Baladei, stradă care a fost bine asfaltată. Când au venit muncitorii să înlocuiască conductele şi au săpat un şanţ cu un utilaj cu şenile, acesta a distrus asfaltul apoape de tot”, ne-a spus Ionel, şofer de taxi.


Acesta ne-a mai explicat că firma care a făcut lucrările a asfaltat după ce a terminat de montat noile ţevi în urmă drumul s-a surpat, a crăpat în mai multe locuri.


Termenul de finalizare a lucrărilor ISPA, pentru modernizarea conductelor de canalizare este 31 decembrie 2010. În acest moment edilii municipalităţii alături de firma de consultanţă care îmaparte banii europeni pentru lucrări au sistat plăţile către constructori.


Ion Lungu, primarul oraşului
„Gheorghe Doja, Armenească, Zamca şi Calea Unirii urmează să fie asfaltate de firmele care au făcut lcurări”

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite