Suceava: Consolidările versantului Zamca costă 6,9 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea deplorabilă în care se află în acest moment versantul şi alunecările de teren dau bătăi de cap edililor care au luat problema în mâini şi s-au apucat de treabă.

Versanul care face legătura între zona Şcoalii “Filadelfia” din Zamca şi terasa platoului Şcheia este ameninţat de alunecările de teren. Aceste fenomene pun în pericol întreaga zonă. Alunecările sunt cauzate de apa subterană din straturile nisipoase situate sub un strat de argilă. Procesul a căpătat amploare în ultimii ani,  în urma studiilor de fiind trasă concluzia că se impune, de urgenţă, intervenţii de sprijinire a taluzului de la partea superioară a dealului. În caz contrar, există riscul pierderii stabilităţii, iar obiectivele de pe versant sunt în pericol.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 6,9 milioane de lei prin finanţare de la Administraţia fondului de mediu. Primarul Ion Lungu a declarat că durata execuţiei este estimată la 27 de luni, perioadă în care se vor realiza 28 de chesoane, 5.310 metri lineari de drenuri colaterale, 700 de metri lineari de conducte de transport, iar consolidarea va cuprinde o suprafaţă de 8.615 metri pătraţi.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite