Suceava: Concursul naţional „Mihail Iordache“ şi-a desemnat câştigătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marele premiu a fost acordat elevei de clasa a XII-a Oana Arsenoi, de la Colegiul de Artă „Octav Băncilă“ Iaşi, iar premiul I a ajuns la Focşani, la Colegiul Naţional „Unirea“, fiind obţinut de eleva Cristina Stancu, clasa a X-a.

La Suceava a avut loc în acest weekend faza finală a Concursului naţional de interpretare critică şi jurnalism „Mihail Iordache“, ediţia a VI-a. Au participat 135 de liceeni din 22 de judeţe ale României şi patru liceeni din Republica Moldova, care au prezentat 92 recenzii de carte beletristică şi 47 recenzii de revistă culturală.

Juriul etapei preliminare a selectat 40 de finalişti, câte 20 pentru fiecare secţiune. Aceştia au susţinut în cursul zilei de ieri o probă scrisă de interpretare critică a unui text la alegerea juriului.

Ieri seară au fost desemnaţi câştigătorii acestei ediţii, festivitatea având loc în aula Colegiului Naţional „Petru Rareş“ Suceava. Marele premiu a fost acordat elevei de clasa a XII-a Oana Arsenoi, de la Colegiul de Artă „Octav Băncilă“ Iaşi, iar premiul I a ajuns la Focşani, la Colegiul Naţional „Unirea“, fiind obţinut de eleva Cristina Stancu, clasa a X-a. Mădălina Stoica, din Constanţa, a primit premiul II, iar Mădălina Tvardochlib, din Iaşi, premiul III.

Juriul a mai acordat un premiu special şi şase menţiuni, dintre care două au ajuns în mâinile elevilor suceveni Clara Căşuneanu şi Elisabeta Maruseac, ambele eleve ale Colegiului Naţional „Petru Rareş“ Suceava, clasa a XI-a.

Concursul „Mihail Iordache“ este organizat de Colegiul Naţional „Petru Rareş“ şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, în parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare“ Suceava şi revista de atitudine culturală ALECART. Manifestarea este înscrisă în Calendarul concursurilor naionale şcolare 2010-2011 finanţate de MECTS.

Citiţi şi: Suceava: Fonduri pentru construcția a 21 de grădinițe și 61 de creșe

Şcoala nr. 8 Suceava s-a calificat la Concursului Naţional „Sanitarii pricepuţi“

Elevi suceveni şi olandezi, împreună la adunat gunoaie în Parcul Şipote (FOTO)

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite